Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Βαγγέλης Αποστόλου υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βαγγέλης Αποστόλου θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ο βουλευτής της Εύβοιας και και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του κόμματος, ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή συνεδρίαση του κόμματος.

Στερεά: "Σφάζονται" υποψήφιοι στην ποδιά του Κώστα Μπακογιάννη


Ο "ξαφνικός θάνατος" ζάλισε την ομάδα Περγαντά, που "ψάχνεται" για την επόμενη ημέρα - Την ίδια ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης συγκροτεί την "dream team" που θα κατεβάσει στις εκλογές....



Είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό στο LamiaReport, ότι αν ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς ο Κώστας Μπακογιάννης, ο νυν Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς δεν θα ήταν υποψήφιος.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιάννης Καράμπελας για τον Περγαντά

Ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης δεν θα είχε το ίδιο κύρος αν δεν τον είχε υπηρετήσει ο Κλέαρχος Περγαντάς, είτε ως νομάρχης Βοιωτίας, είτε ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.


Σέβομαι την απόφασή του, εκτιμώ το έργο του κι

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Περγαντάς: «Το ταξίδι μου στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε»

Με τη φράση «το ταξίδι μου στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς ανακοίνωσε την απόφαση του να μην κατέβει ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 


Κάνοντας τον απολογισμό του έργου του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει ή έχουν προγραμματιστεί στην περιφέρεια (αναλυτικά ανά νομό) και επεσήμανε ότι έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Περγαντάς τόνισε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έοχυν δημιουργηθεί για την αυτοδιοίκηση με τον περιορισμό των κονδυλίων αλλά και τη μείωση του προσωπικού.

Λιβαδειά: Συνελήφθη 42χρονη με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (27-01-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 06-11-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δραπέτες στο Πυρί της Θήβας

Συνελήφθησαν στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 16 και 15 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν διαφύγει την 22-01-2014 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας.


Οι δύο ανήλικοι κρατούταν στο ανωτέρω ίδρυμα, βάσει σχετικών Διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ οι συλλήψεις τους πραγματοποιηθήκαν έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών, χθες (27-01-2014) το μεσημέρι και πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (24-01-2014), αντίστοιχα.

Η Τροχαία "σάρωσε" την Βοιωτία: Δεκάδες παραβάτες και συλλήψεις

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (27-01-2014) το πρωί σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.


Για την υλοποίηση και ανάπτυξη των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στα οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και των Τμημάτων Τροχαίας του Νομού.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Βοιωτία: Έπιασαν παπά για ζωοκλοπή!

Συνελήφθη στα Βάγια Βοιωτίας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Θηβών, ιερέας της περιοχής ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ζωοκλοπής.


Σύμφωνα με το LamiaStar, πρόσφατα σημειώθηκε ζωοκλοπή σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής των Βαγίων.

«ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Η Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO»

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μμ, η αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη, με αφορμή τη σημαντική θρησκευτική εορτή για το βοιωτικό κόσμο, του Οσίου Λουκά του Στειριώτη στις 7 Φεβρουαρίου, θα ομιλήσει και θα παρουσιάσει για την Μονή Οσίου Λουκά και τη Βυζαντινή Τέχνη τον 11ο αιώνα, με τον τίτλο "ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Η Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO".


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Διαδραστικής Συνεργασίας (Co-working Lounge) του Media Lab της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

O Νίκος Μάνεσης στο Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας

Πυξίδα ο άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια. Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και του αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν.


Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 24:00, η πυξίδα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στο Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας όπως το αποκαλούν λόγω τοπίου, αλλά και στα χωριά της Ανατολικής Ευρυτανίας.

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στην Τανάγρα

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου συνέβη την Τρίτη 21/01/2014 τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του σφαγείου στην Τανάγρα (σφαγείο ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ). Λίγες ώρες αργότερα ο συνάδελφος εγχειρίστηκε με σκοπό να αποκατασταθεί η κίνηση στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού. 

Η πορεία της αποκατάστασης θα κριθεί το επόμενο διάστημα.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Θυροκόλλησαν πρόστιμο στο σαλέ του Λιάπη

Ένα θυροκολλημένο σημείωμα στην πόρτα του εξοχικού του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι, με αποστολέα το δήμο, αποτελεί την πρώτη επίσημη  διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου σε βάρος του πρώην υπουργού.

Τρεις Δημοσκοπήσεις: Πρωτιές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον... Σαμαρά!

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που δεν ξεπερνά τη μία ποσοστιαία μονάδα, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ σε μία τρίτη η διαφορά είναι 4,9 εκατοστιαίες μονάδες (25,6% έναντι 21%).

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Χιονίζει στην Ευρυτανία - Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Χιονίζει από το πρωί του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της Ευρυτανίας κυρίως στα ορεινά, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

VIDEO - Τροχαίο στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Θήβας με δύο τραυματίες

Σε πλαγιομετωπική σύγκρουση  - Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς

Πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών αυτοκινήτων σημειώθηκε λόγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς Θηβών στο ύψος της πρώτης εισόδου της Λιβαδειάς.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συνέλαβαν 49χρονη στη Λιβαδειά μετά από 12 χρόνια

Είχε καταδικαστεί το 2002 σε φυλάκισης 9 μηνών για χρέη στο Δημόσιο. Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου συνελήφθη στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, μία 49χρονη Ελληνίδα.

«Ωρολογιακή βόμβα» οι φυλακές στο Δομοκό αν μετατραπούν σε «υψίστης ασφαλείας»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που ετοιμάζουν στο Δομοκό, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τότε το όλο εγχείρημα εγκυμονεί τρομερούς κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες.


Μάλιστα,σύμφωνα με το Lamiareport, δεν διστάσουν να το χαρακτηρίσουν ως μια ωρολογιακή βόμβα, που κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί, αλλά όταν αυτό γίνει, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου Δήμου Αλιάρτου, παρουσιάζει βραβευμένες ταινίες του "Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας" στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 8 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.


Αντί εισιτηρίου να προσφέρουμε όλοι τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλιάρτου.

Θήβα: Δάσκαλοι μπλόκαραν τη διαδικασία ενημέρωσης για την αξιολόγηση

Έξω από το 4ο Δημοτικό σχολείο στο Πυρί της Θήβας συγκεντρώθηκαν οι δάσκαλοι του τοπικού συλλόγου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αξιολόγηση.


Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήβας κινητοποιείται τις ημέρες αυτές προκειμένου να μπλοκάρει την διαδικασία ενημέρωσης για την αυτοαξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Eνημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τη Λύσσα και τις Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες


Διθεματική επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το...
Δήμο Θηβαίων.




Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Παπαδόπουλος, γνωστός στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική του κατάρτιση, ο οποίος μίλησε για τη Λύσσα στην Ελλάδα και τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες και ειδικότερα για την Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών γνωστή ως νόσο των τρελών αγελάδων. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στα ερωτήματα των παραβρισκόμενων.

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε την 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης / φακέλους υποψηφιότητας από 18 Μαρτίου 2014 έως 16 Μαϊου 2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οινόφυτα: Οι ληστές με τις βαριοπούλες πήραν τις τράπεζες με τη σειρά!

Οι δράστες που κρατούσαν καλάσνικοφ και βαριοπούλες, λήστεψαν υποκατάστημα της Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...

Το διπλό "χτύπημα" έγινε λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτος στόχος ήταν το υποκατάστημα της Πειραιώς. Οι 4 δράστες με κουκούλες και καλάσνικοφ έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία και μπήκαν στη τράπεζα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η Ομοσπονδία Θήβας για τον «ξαφνικό θάνατο» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Με έκπληξη και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στον «ξαφνικό θάνατο» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και σε άμεση απόλυση των εργαζομένων

Κατά την τρέχουσα περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή περίπου 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων/μελών των κορυφαίων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετάσχει στην 25η AGROTICA

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως προτεραιότητα την προβολή των αγροτικών προϊόντων ποιότητας που περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Καλάθι της Περιφέρειας» με τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η τοπικότητα, η πολιτιστική κληρονομιά κ.λ.π., αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας αυτών και την προώθησή τους στην εθνική και διεθνή αγορά, θα συμμετάσχει στην 25η AGROTICA Διεθνή Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 30 Ιανουαρίου 2014 έως 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. 

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στον Ορχομενό

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός 47χρονου  βρέθηκε κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε παράγκα στον Ορχομενό.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη Αλβανός κακοποιός στη Λιβαδειά 17 χρόνια μετά το έγκλημα που διέπραξε

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε 48χρονος που τον αναζητούσε η Intrepol μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.



Πρόκειται έναν 48χρονο Αλβανό, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 17 Ιουνίου 1997 μπήκε στο σπίτι ενός ομοεθνούς του στους Αγίους Σαράντα και τον σκότωσε με πυροβόλο.

Ημερίδα στη Λιβαδειά με θέμα τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνουν Ημερίδα την Πέμπτη, 23η Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 πμ, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στη Λιβαδειά με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» με σκοπό την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειας για τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της Κοινής

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι 17-19 Ιανουαρίου 2014

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι  ξεκίνησε  και συνεχίζεται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2014


Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου


18.00 Έναρξη

18.30 Χαιρετισμοί

18.35 An Ιnternational Memorantum for Karpenisi mountains 10'

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Διευθυντής σχολείου στη Βοιωτία κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, διευθυντής σχολείου στο νομό, είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του πολυτελούς τετρακίνητου που διέθετε, από τις 28 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά... συνέχιζε να κυκλοφορεί ανενόχλητος με πλαστές πινακίδες.


Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, ο διευθυντής κυκλοφορούσε χωρίς κανένα πρόβλημα με τις πλαστές πινακίδες του, μέχρι που έκανε το λάθος να παρκάρει παράνομα.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Θήβα: Ανήλικος της έπιασε την πάρλα και έγδυσε την τσάντα της!

Πρόκειται για 55χρονη γυναίκα που βγήκε για ψώνια στην αγορά της πόλης. 

 

Την ώρα που προχωρούσε την πλησίασε ένας 16χρονος ο οποίος άρχισε να της λέει για την κρίση ενώ την πλησίασε αρκετά. 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο δήμος Καρπενησίου επιβεβαιώνει: Ο Λιάπης έκρυβε από τη βίλα του 163 τμ για να πληρώνει μικρότερο χαράτσι

Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που έφεραν τον Μιχάλη Λιάπη να κρύβει τετραγωνικά από τη βίλα του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, ώστε να πληρώνει μικρότερο χαράτσι και να γλιτώνει δημοτικά τέλη, προέβη ο δήμος της περιοχής.


Είχε προηγηθεί η χαρακτηριστική δήλωση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρατυπία, ο πρώην υπουργός «θα τη φάει κατακούτελα». «Δεν έχω φοβηθεί τόσα συμφέροντα στην περιοχή, το Λιάπη θα φοβηθώ;» είχε πει ο δήμαρχος Καρπενησίου.

Kώστας Μπακογιάννης για Λιάπη: Αν υπάρχει παρατυπία «θα τη φάει κατακούτελα»

Διαβεβαιώσεις ότι εφόσον το νέο ατόπημα του Μιχάλη Λιάπη επιβεβαιωθεί και από την Πολεοδομία, τότε οι υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων, έδωσε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.


Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε στο Star:

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έκαναν... γλάστρα τον παλιό Σκαραβαίο!!!

Τα αυτοκίνητα έχουν συνήθως ημερομηνία λήξης, αλλά ορισμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το αγαπημένο τους τετράτροχο μπορεί να καταλήξει στην ανακύκλωση... 


Γι' αυτό έχουν σκεφτεί λύσεις, όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη με το VW Beetle και το δημοσιεύει το zougla.gr... Τις εικόνες για τη στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας» μας τις έστειλε ο Γιώργος Δρίβας από τους Δελφούς, ο οποίος μας γράφει:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μεγαλέμποροι με πλαστές επιταγές στη Βοιωτία

Δύο ημεδαπούς, ηλικίας 42 και 53 ετών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε αγρότη ως μεγαλέμποροι, πληρώνοντας τον με πλαστές επιταγές, συνέλαβε η αστυνομία στη Βοιωτία.


Οι δύο άνδρες τηλεφώνησαν σε 36χρονο ημεδαπό αγρότη και του ζήτησαν να αγοράσουν 30 τόνους καλαμποκιού αντί 13.500 ευρώ, στέλνοντας του φωτοαντίγραφα δύο τραπεζικών επιταγών αξίας 6.500 και 7.000 ευρώ, οι οποίες ωστόσο αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστές.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βοιωτία: Έκλεψε το παγκάρι της εκκλησίας την ώρα του Εσπερινού

Δεν έχει το Θεό του, ένας 40χρονος από τη Λιβαδειά, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, βούτηξε το ξύλινο κουτί από το παγκάρι και έφυγε - Λίγο αργότερα όμως του πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί....


Όλα έγιναν χθες το απόγευμα σε Ιερό Ναό σε περιοχή της Λιβαδειάς κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Λιβαδειά: Τους τιμώρησε ο θεός και τους έστειλε στην αστυνομία!

Πρόκειται για δύο ανήλικους και έναν 20χρονο που ήθελαν να κλέψουν. Έβαλαν στο μάτι το εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στην πυροσβεστική στην Λιβαδειά. 


Στην αρχή πήγαν στις πυλωτές και προσπάθησαν να ανοίξουν αυτοκίνητα. Μάταια όμως. Ξαφνικά αποφάσισαν να πάνε στο εκκλησάκι. Πήγαν έξω από την πόρτα και άρχισαν δουλειά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να ανοίξουν την είσοδο μέχρι που έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες. 

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Τραγωδία στη Φωκίδα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο

Ακόμα μία τραγωδία στην άσφαλτο.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στη Φωκιίδα.


Κάτω από άγνωστες συνθήκες λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 45χρονος.

Θήβα: Διακινούσε ηρωίνη οπλισμένος με σιδερολοστό

Οι ύποπτες βόλτες που έκανε στα στέκια τοξικομανών στη Θήβα ένας 42χρονος Έλληνας δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον βρήκαν «φορτωμένο» με ναρκωτικά.


Ο δράστης είχε στις τσέπες του πέντε νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1,8 γραμμαρίων, τρία ναρκωτικά χάπια για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και ένα πτυσσόμενο σιδερένιο κλομπ μήκους 57 εκατοστών. Έτσι, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η Κομισιόν ζητά από τον Λιάπη να επιστρέψει τα χρήματα της επιδότησης!

- Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στον έλεγχο κοινοτικών κονδυλίων που δόθηκαν, μέσω του προγράμματος Leader II
- Κανείς στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας δε γνώριζε τον ξενώνα Λιάπη, ούτε είδε τουρίστα να μπαινοβγαίνει
- Συνεχίζεται ο σάλος με το εξοχικό του πρώην υπουργού


Σε εξονυχιστικούς ελέγχους για το πώς αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν, μέσω του προγράμματος Leader II, προχωρά η Κομισιόν, με αφορμή το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη. 

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση Νικολόπουλου για τον ξενωνα του Λιαπη

Όπως αποκάλυψαν πολλά Μ.Μ.Ε. ο κ. Μ. Λιάπης κατέχει αρχοντικό το οποίο ανακαινίστηκε με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την μετατροπή του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, σε τουριστικούς ξενώνες.


Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Λιάπης προφανώς γνώριζε πως το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία ενετάχθη σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν μάλιστα εκείνος ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Το ποσό που εγκρίθηκε όμως έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές και χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την λειτουργία ως τουριστικού καταλύματος, καθώς όπως λένε οι γνωρίζοντες- δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτό ούτε ένας τουρίστας!!!.

Μάρκος Λιάπης: «Ολο το χωριό πήρε επιδότηση, δεν βλέπω κανένα ηθικό ζήτημα»

Το πολυτελές σπίτι του πρώην υπουργού, των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, Μιχάλη Λιάπη, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας λειτούργησε ως ξενώνας και μάλιστα φιλοξένησε τουρίστες, όπως τουλάχιστον δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αδερφός του ανιψιού του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Μάρκος Λιάπης.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η θεία του Μιχάλη Λιάπη για την ανακαίνιση της βίλας στην Ευρυτανία

Απαντήσεις για την υπόθεση της οικίας που διαθέτει στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο που ανέφεραν ότι έγινε ανακαίνιση στο οίκημα με κοινοτικά χρήματα.


Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Φωκίδα: Βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα της


Στην αυλή του σπιτιού του βρήκε κρεμασμένο τον 81χρονο πατέρα της μια γυναίκα στην Φωκίδα, το πρωί της Παρασκευής. 


Ο ηλικιωμένος αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος από έναν σιδερένιο δοκό, ενώ δίπλα του βρισκόταν η σκάλα που χρησιμοποίησε ο 81χρονος για να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τραγικό τρόπο. 

Ο Λιάπης ανακαίνισε τη βίλα του στην Ευρυτανία με κοινοτικά κονδύλια

Ο ανηψιός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, Μιχάλης Λιάπης

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.


 Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Θήβα: Τα ναρκωτικά πήγαν με το τρένο!

Ήταν χθες αργά το απόγευμα στη Θήβα, όταν ήρθε το τρένο από την Αθήνα. 


Την ώρα που κατέβηκαν οι επιβάτες, ήταν εκεί και οι αστυνομικοί που είδαν τρία άτομα που από την πρώτη στιγμή τους φάνηκαν ύποπτα. 

Διώξεις για απιστία στον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργο

Διώξεις για το αδίκημα της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο, για το 
δανειο των 4,7 εκατ. ευρώ που πήρε η Νομαρχία την περίοδο 2002 - 2010 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουυργήματος, ενώ στον πρώην νομάρχη επεβλήθη η καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ, δηλαδή η υψηλότερη. Το δε αντικείμενο της δικαστικής έρευνας αφορά στην απόφαση του 2007 της νομαρχίας να εγγυηθεί προκειμένου η εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. -της οποίας ο κ. Κοντογεώργος ήταν και πρόεδρος- να λάβει το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεπληρώσει χρέη που είχε προς το κράτος αλλά και προς τους εργαζόμενους που παρέμεναν απλήρωτοι για πολλά χρόνια.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Παπαδημούλης: Το Σκάνδαλο «Ευρυτανία ΑΕ» συνδέει τον Λιάπη με τον Κοντογεώργο

«Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργο, μέσω της «αμαρτωλής» «Ευρυτανία ΑΕ», πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα», δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ πόσταρε τις ίδιες δηλώσεις και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.


Ακόμη πρόσθεσε πως «όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014 για Εγκατάσταση Νέων Γεωργών στην Περιφέρεια Στερεάς

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δημοσιοποίησε τη 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης/φακέλους υποψηφιότητας από 18/3/2014 έως 16/5/2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

Βεβήλωσαν το άγαλμα του Επαμεινώνδα στη Θήβα!


Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους όσους έκαναν τη βόλτα τους στον πεζόδρομο της Θήβας. 



Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, άγνωστοι βεβήλωσαν το άγαλμα του Επαμεινώνδα,γράφοντας με σπρέι την "ταυτότητά" τους.Έλλειψη σεβασμού και παιδείας είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κανείς στα συγκεκριμένα άτομα. Το γεγονός δημιούργησε τα εύλογα ερωτήματα και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Όπως είπαν στο permisospress περαστικοί, τα συνθήματα είναι γραμμένα εδώ και τρεις μέρες και κανένας υπεύθυνος δεν ενδιαφέρθηκε για να σβηστούν!!!Είναι ντροπή για τη Θήβα και την ιστορία μας η βεβήλωση του αγάλματος,που κοσμεί την είσοδο της πόλης μας,η τιμωρία των ατόμων αυτών πρέπει να είναι παραδειγματική.

Σοκ στην Ευρυτανία: Εγγύηση 60.000€ σε βουλευτή ΝΔ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας αλλά και σε βουλευτή της ΝΔ που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ  4,7εκατ. ευρώ.


Περισσότερο από τέσσερα χρόνια ερευνά η δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...