Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Περιφέρεια: ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης

Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Yπουργείο Υγείας στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης-Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Στάικος Θωμάς, ο αρμόδιος, για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακομήτρος Κων/νος και ο αρμόδιος, για τα ίδια θέματα στον Ν. Φθιώτιδας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παρχαρίδης Παναγιώτης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού παρουσίασαν στον κύριο Λυκουρέντζο την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια, τάχθηκαν κατά της αποδυνάμωσης των υγειονομικών υποδομών, που ήδη έχουν πολλά κενά σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο υπουργός παρέλαβε μία πλήρη έκθεση, για όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στοιχεία που αποστείλανε στην Περιφέρεια οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα για το θέμα του νοσοκομείου της Λαμίας, στο οποίο υπολειτουργούν η ογκολογική κλινική, η μαιευτική και το ακτινοδιαγνωστικό, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κατόπιν συζήτησης με τον Υπουργό Υγείας απέσπασαν την υπόσχεση του για την άμεση κάλυψη των κενών από επικουρικούς γιατρούς.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησαν τον Yπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...