Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κατάχρηση στα ΕΛΤΑ Ευπαλίου

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει εδώ και ένα μήνα τα ΕΛΤΑ Ευπαλίου, ελεγκτές και επιθεωρητές για να ανακαλύψουν, τις ατασθαλίες που πιθανόν υπάρχουν στο συγκεκριμένο γραφείο. Ήδη η επικεφαλής του γραφείου Πόπη Πλούμη έχει διακριτικά τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ πηγές αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε κλινική των Πατρών. Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αποκαλύφθηκε ότι ιδιοκτήτες ακινήτων, σε διάφορα χωριά της Δωρίδας, δεν είχαν πληρώσει το ¨χαράτσι¨, μέσω των ΕΛΤΑ, αλλά μόνο τον λογαριασμό κατανάλωσης για τη ΔΕΗ.

Όπως διαπιστώθηκε όμως στη πορεία και τα χρήματα αυτά δεν είχαν καταλήξει στη ΔΕΗ. Στη συνέχεια διαπιστώθηκαν πλαστογραφίες σε κάποιους λογαριασμούς καταθέσεων , με αναλήψεις μεγαλύτερες αυτών που είχαν κάνει οι δικαιούχοι.Το κουβάρι ήρθαν να ξετυλίξουν οι επιθεωρητές των αρμόδιων υπηρεσιών, για να ρίξουν φως στο μέγεθος της απάτης.

Εδώ και ένα μήνα περίπου 4 επιθεωρητές-ελεγκτές , δύο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και δύο από τα ΕΛΤΑ, έχουν εγκατασταθεί στο Ευπάλιο και διερευνούν την υπόθεση , χωρίς να ανακοινώνεται τίποτα επίσημα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.Όπως τόνιζαν αρμόδιοι ανώτεροι παράγοντες των ΕΛΤΑ , οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν δύο και τρείς μήνες ακόμα , γιατί η έκταση των ατασθαλιών φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...