Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βοιωτία: Έγδυσαν τους μετασχηματιστές - 1 εκατ. ευρώ η ζημιά!

Τα μέλη των συμμοριών, που λυμαίνονται το χαλκό από τα καλώδια και τους μετασχηματιστές του ΟΣΕ, αδιαφορούν για το αν θα προκαλέσουν σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα...

Οι μετασχηματιστές που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι από υποσταθμό της ΔΕΗ, που εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΣΕ στην Οινόη Βοιωτίας.

Τα μέλη μιας από τις συμμορίες, που λυμαίνονται στην περιουσία του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας σύμφωνα με το LamiaReport, έκλεψαν από τους μετασχηματιστές μεγάλη ποσότητα χαλκού (600 κιλών), με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη σηματοδότηση και φυσικά μεγάλος κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, συνέλαβαν έναν 33χρονο Ρουμάνο, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες για τη δράση της συμμορίας, οργάνωσαν επιχείρηση και χθες νωρίς το πρωί εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται με το αυτοκίνητο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Τανάγρας. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα, προκειμένου να το ελέγξουν.

Ο 33χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Μετά από έρευνα στο όχημά του, βρέθηκε στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών ποσότητα χαλκού, επιμελώς κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, βάρους (600) κιλών και κατασχέθηκε.

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας την έρευνα βρήκαν ακόμη ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε συνεργό του 33χρονου, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 2 ακόμη μέλη της σπείρας, που μαζί με τον 33χρονο, έκαναν την μεγάλη αυτή ζημιά στον υποσταθμό και στον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...