Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Παρατείνεται η αγωνία για την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας - Θύελλα αντιδράσεων στην Στερεά Ελλάδα

Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΔΗΣΥ
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος που προωθεί η κυβέρνηση, η φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ χρόνια που εδρεύει στην Λαμία – μιας υπηρεσίας που για 10 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς - έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε πως οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στο επίπεδο Ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε από στελέχη του Π.Σ. και οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη της επιτροπής οι ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η 7η ΕΜΑΚ Λαμίας, καθώς στην περιοχή ευθύνης της εμπίπτει το μεγαλύτερο χιλιομετρικά τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα πλέγμα δευτερευόντων οδών της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, παράλληλα με ένα μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με σήραγγες, γέφυρες και απόκρημνες περιοχές διέλευσης του Σιδηροδρόμου. Επίσης, έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ορεινού όγκου της Κεντρικής Ελλάδας, εκεί ανήκει ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, η οροσειρά της Γκιώνας, ο Παρνασσός, ο Καλλίδρομος, τα Βαρδούσια το Βελούχι τα Άγραφα, ο ορεινός όγκος της Εύβοιας κ.α. και τα χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βελουχίου, καθώς και οι μονάδες εξόρυξης βωξίτη, ενώ καλύπτει και ένα μεγάλο μήκος υγρού στοιχείου (Σπερχειός, Γοργοπόταμος, Κηφισός, Μόρνος, Ασωπός, Αγραφιώτης, Καρπενησιώτης, δέλτα Σπερχειού κ.α.), σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει στρατηγικά σημεία, όπως η μεγαλύτερη Αποθήκη Υλικού Πολέμου του Στρατού στο Αυλάκι Στυλίδας και κομβικά σημεία ενέργειας, όπως ο αγωγός καυσίμων του Στρατού και ο αγωγός φυσικού αερίου ενώ καλύπτει χημικά την ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας και την μεγαλύτερη ΒΙ.ΠΕ. της χώρας στα Οινόφυτα.
Η χώρα μας έχει υποφέρει από τις πυρκαγιές και απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη, καθώς το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και την ελληνική γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...