Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ασφαλή τα αγροτικά προϊόντα του Νομού Βοιωτίας


Μετά  την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους παραγωγούς αλλά και στο καταναλωτικό κοινό για πιθανές μολύνσεις των αγροτικών προϊόντων του Νομού Βοιωτίας από βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιάννης Δριβελέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δειγματοληψίες και αναλύσεις σε πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, που πραγματοποιήθηκαν τόσο από υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ όσο και από τον ΕΦΕΤ, για διερεύνηση πιθανής μόλυνσης των προϊόντων αυτών από εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα στην περιοχή της Βοιωτίας, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, κατέδειξαν ότι τα αγροτικά προϊόντα του Νομού Βοιωτίας είναι ασφαλή.
Οι  έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι πέραν της απουσίας βαρέων μετάλλων, δεν υπάρχει εξασθενές χρώμιο σε κανένα αγροτικό προϊόν που παράγεται στη χώρα μας.

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις διεθνείς αγορές αποδεδειγμένα διατηρούν υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ποιότητας και είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Θέλω  να τονίσω ότι η  ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός των Ελλήνων παραγωγών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός από τα αυστηρότερα συστήματα ελέγχου, δεν έχουν επιτρέψει την εμπλοκή της χώρα μας σε κανενός είδους διατροφικό σκάνδαλο ή διατροφική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...