Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΦΑΓΕ: Τραυματίστηκε απεργός από φορτηγό...

"Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην περιοχή μας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Είναι γνωστή η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιστέκονται και οργανώνουν την πάλη τους, που λένε δεν πάει άλλο, θα πάρω την υπόθεση της ζωής μου στα χέρια μου. Τέτοιον αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΦΑΓΕ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ)".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ και επισημαίνονται τα εξής:

" Η εργοδοσία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε 4ήμερα στην αποθήκη και η απάντηση του σωματείου ήταν άμεση. Προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργιακή κινητοποίηση για να μην περάσουν τα 4ήμερα ούτε σε έναν εργαζόμενο. Μετά από 7 ημέρες απεργίας η εταιρία πιέζονταν σε τέτοιο βαθμό που δεν δίστασε να στήσει εγκληματικό απεργοσπαστικό μηχανισμό και να βγάλει φορτηγό από κλειστή πύλη που δεν χρησιμοποιείται και τραυμάτισε απεργό εργαζόμενο που στέκονταν απ’ έξω.

Μέρα με τη μέρα θα κλιμακώνεται η επίθεση. Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι επιστροφή στην ανάπτυξη με πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού. Να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορίας με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και πόλεμο.

Ο μοναδικός τρόπος για να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί είναι να οργανωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Απαιτείται πάλη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα και την ίδια στιγμή ενωτικός αγώνας και συσπείρωση δυνάμεων για συνολικότερες μάχες.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του ομίλου και του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων στην ΦΑΓΕ. Η καλύτερη αλληλεγγύη είναι να γίνουν βήματα στην οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα μακριά από συντεχνιασμούς και περιχαρακώσεις, μακριά από τη γραμμή της ΓΣΕΕ που πρόσφατα επικύρωσε με την υπογραφή της όλους τους αντεργατικούς νόμους.

Το Δ.Σ. του σωματείου παραβρέθηκε στη σύσκεψη του κλάδου που θέγινε στο προαύλιο της ΦΑΓΕ την Τρίτη 28 Μάη, στις 6 το απόγευμα κμε τη συμμετοχή των Δ.Σ. των σωματείων του κλάδου στην περιοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...