Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

"Τάγματα τρόμου στις επιχειρήσεις" Εύβοιας και Βοιωτίας

"Τάγματα τρόμου στις επιχειρήσεις" Εύβοιας και Βοιωτίας τιτλοφορεί η νέα εφημερίφα "6 Μερες" το ρεπορτάζ της για την "Χρυσή Αυγή" και τη δράση της στους δύο νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Η Χρυσή Αυγή απειλεί εργοδότες απαιτώντας να απολύσουν τους ξένους εργάτες και να προσλάβουν άλλους από τις δικές τηςλίστες".

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «6 μέρες» τέσσερα εύσωμα μέλη της ομάδας «Δουλειά στους Έλληνες» της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας για να πουν «δύο κουβέντες σταράτες» με τον ιδιοκτήτη. Του είπαν λοιπόν πως θα πρέπει να διώξει όσους αλλοδαπούς υπαλλήλους απασχολεί και να τους αντικαταστήσει άμεσα με Έλληνες.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας πολλοί είναι οι καταστηματάρχες – επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί ανάλογες επισκέψεις, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε ενυπόγραφη καταγγελία στην αστυνομία, αφού φοβούνται. Όλοι πάντως υποστηρίζουν πως αυτό που απαίτησαν οι «επισκέπτες» ήταν να «αλλάξουν» το προσωπικό που απασχολούν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα τους βάλουν λουκέτο.


Και στην Αθήνα όμως, έχουν παρουσιαστεί ανάλογα φαινόμενα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη με τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου να υποστηρίζει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πως δέχθηκε την επίσκεψη των εύσωμων μαυροφορεμένων νεαρών, οι οποίοι του ζήτησαν να διώξει «για το καλό του» και τους τέσσερις αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κατάστημα του και να δώσει δουλειά σε Έλληνες. Ο ίδιος τελικά κράτησε στην επιχείρηση του μόνο έναν από τους τέσσερις, ωστόσο τονίζει πως ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένας Έλληνας για να του ζητήσει δουλειά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...