Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στο πλευρό των υπαλλήλων και το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας


Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι του Δήμο Θηβαίων, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες συναδέλφων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με ομόφωνη απόφαση, αποφάσισε τα παρακάτω:

1.  Εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις του Νόμου 4093/2012 που πλήττουν τους ΟΤΑ και το απασχολούμενο σ’ αυτούς προσωπικό.

2. Τάσσεται ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση. Καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο  Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) και δηλώνει ότι,  συμπαρίσταται και στηρίζει  πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Θηβαίων.

3.  Να μη συμπράξει ο Δήμος Θηβαίων καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών  πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα κλπ). Αναθέτει στο Δήμαρχο να δώσει τις σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία.

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συλλόγων του προσωπικού του Δήμου θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και το προσωπικό αυτού εξαιτίας τις ακολουθούμενης Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...