Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Επτά συλλήψεις στην Στερεά για κροτίδες και πυροτεχνήματα

Συνελήφθη, χθες (20-03-2014) το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. 


Ειδικότερα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας του 80χρονου, όπου βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε μεταλλικό δοχείο και κατασχέθηκαν, συνολικά (950) κροτίδες και (4) πυροτεχνήματα, τα οποία ο 80χρονος διέθετε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή. 


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί επτά (7) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (20.613) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...