Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Σπανούδη: "Να αντιδράσουμε στη σιωπή που επιβάλουν για την απεργία πείνας του Οικονόμου"

Με τον εργάτη συνδικαλιστή απεργό πείνας Τ. Οικονόμου, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Σπανούδη στα γραφεία του σωματείου στο Αλουμίνιο της Ελλάδος. Μετά τη συνάντηση, η Δ. Σπανούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η απόφαση του Τ. Οικονόμου να καταφύγει στο ύστατο μέσο διαμαρτυρίας είναι μια κραυγή καταγγελίας σε μια οριακή στιγμή για τους εργαζόμενους του Αλουμινίου. Η διαμαρτυρία του έχει ένα ισχυρό συμβολισμό:
-απέναντι στα μέτρα του μνημονίου που διαλύουν κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-αλλά και ενάντια στις περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει ένας πανίσχυρος όμιλος που κυριαρχεί τοπικά και εθνικά εκμεταλλευόμενος δημόσιο πλούτο, τη ΔΕΗ, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και εύνοιες από την Πολιτεία.
Διαπιστώνουμε ότι μετά από 7 μέρες και παρά τις προσπάθειες να γίνει ευρύτερα γνωστή η απεργία πείνας, υπήρξε ελάχιστη δημοσιοποίηση κυρίως από κάποια τοπικά ΜΜΕ. Προγραμματισμένη σύνδεση με κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό ακυρώθηκε τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά μας καλούμε όλους και όλες να αντιδράσουμε στην σιωπή που με κάθε τρόπο επιβάλλεται στον αγώνα ενός ανθρώπου από ένα πανίσχυρο σύστημα που απλώνεται παντού. Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους, τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία και τους συλλόγους, κάθε συμπολίτη να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Τάκη Οικονόμου. Στις δύσκολές και κρίσιμες εποχές που ζούμε, ο αγώνας του και ο αγώνας κάθε εργαζόμενου είναι κοινός αγώνας.»

Σελίδα συμπαράστασης στο facebook: http://www.facebook.com/ApergiaPeinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...