Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

"Αγώνας όλων, η απεργία πείνας του Τάκη Οικονόμου στο Αλουμίνιο ΑΕ"


"Αγώνας όλων, η απεργία  πείνας του Τάκη Οικονόμου στο Αλουμίνιο ΑΕ". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεας" και επισημαίνει: 

Ο συναγωνιστής μας απεργός πείνας Τάκης Οικονόμου, τιμά επί χρόνια την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παραμένοντας ανεξάρτητος, συνεπής και μαχητικός στον δύσκολο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, μιας βαριάς βιομηχανίας που επί δεκαετίες επηρεάζει καθοριστικά την πραγματικότητα και κινεί τα νήματα σε μια μεγάλη περιφέρεια.

Ο Τάκης Οικονόμου διαμαρτύρεται για τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τα κέρδη, τις ωφέλειες και τις οφειλές προς την Πολιτεία. Με την απεργία πείνας επιχειρεί να δυναμώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό.

Η απόφασή του δείχνει το δρόμο: δύναμη και κουράγιο απέναντι σε όλους  αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας. Απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό, στους υποτελείς πολιτευτές, στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ματαιώσουν και να λοιδορήσουν κάθε αγώνα. Απέναντι σε όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη  στιγμή, που επιχειρείται με κάθε τρόπο  η αφαίμαξη των εργαζομένων, ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί δυνατά, υπερβαίνοντας την χειραγώγηση, τον φόβο, την απόγνωση και την σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν. Είναι η φωνή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...