Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Θήβα: Πήγαν να πουλήσουν σε ενεχυροδανειστήριο τα κλεμμένα χρυσαφικά

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών, πέντε (5) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες, ηλικίας 72, 41, 26 και 23 ετών, καθώς και μια 58χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Θήβα, τους πέντε δράστες και μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, τα οποία είχαν τεμαχίσει προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους και σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση σε παρακείμενο ενεχυροδανειστήριο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής - διάρρηξης την οποία διέπραξαν οι δράστες βραδινές ώρες της 16 προς 17-3-2013, σε οικία ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού στη Θήβα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα της οικίας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (20.000) ευρώ, μία φωτογραφική μηχανή καθώς και το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Μέρος των κατασχεθέντων κοσμημάτων, που είχαν τεμαχιστεί, αναγνωρίστηκαν από τον 47χρονο και του αποδόθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν, ως προϊόντα κλοπής, προς αναγνώριση από τους νόμιμους κατόχους τους στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες ακόμη υποθέσεις κλοπών εμπλέκονται οι δράστες.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...