Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών απαγωγέων


Αλβανοί και Πακιστανοί κακοποιοί συνεργάζονταν στις απαγωγές αλλοδαπών τους οποίους παρέσυραν στη Λιβαδειά με το πρόσχημα ότι θα τους έβρισκαν εργασία.

Ο Πακιστανός που εντόπιζε τα θύματα εντοπίστηκε μετά την απελευθέρωση ενός νεαρού ομοεθνούς του, από την οικογένεια του οποίου η σπείρα είχε εισπράξει λύτρα.

Ο 22χρονος μετανάστης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής δεμένος χειροπόδαρα και κακοποιημένος κάπου στη Λιβαδειά, όπου τον εγκατέλειψαν οι απαγωγείς του όταν ενημερώθηκαν από τους συνεργούς τους στην πατρίδα τους ότι είχαν εισπράξει τα λύτρα. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως, εντοπίστηκε ένας 43χρονος Πακιστανός που αναγνωρίστηκε από τον συμπατριώτη του ως αυτόν που τον παρέσυρε στην περιοχή από την Αθήνα όπου κατοικεί με την υπόσχεση ότι θα του βρει δουλειά. Όταν έφτασε, την περασμένη Παρασκευή, ένας άλλος Πακιστανός και δυο Αλβανοί τον απείλησαν με μαχαίρι και τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο με το οποίο τον πήγαν στην αποθήκη ενός αγροκτήματος με ελαιόδεντρα όπου τον χτύπησαν, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και με το κινητό του έστειλαν απειλητικό μήνυμα στον πατέρα του ζητώντας 6.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Ο 43χρονος Πακιστανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, απλή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των συνεργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...