Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτησεις Καράμπελα και Κυριακάκη για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης

Ερώτησεις σχετικά με την ανανέωση της ισχύουσας Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία των 73 Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων της χώρας, η οποία και λήγει σ’ ένα μήνα, κατέθεσαν  ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας και ο βουλευτής κ.Βασίλειος Κυριακάκης .


Ο κ. Καράμπελας σημειώνει τον κίνδυνο που υπάρχει δεκάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες των Κέντρων Πρόληψης, αν δεν προχωρήσει άμεσα η σύναψη νέας σύμβασης, σε μια περίοδο μάλιστα που δοκιμάζεται η δημόσια υγεία και η κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, τονίζεται η αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησής τους, αφού οι διαθέσιμοι πόροι που διατίθενται πλέον, έχουν περικοπεί σημαντικά, σε σημείο που να καλύπτουν στοιχειωδώς τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ο κ. Βασ. Κυριακάκης ρωτα:

1) Πότε θα υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και με ποιο ποσό εγγεγραμμένο στον ΚΑΕ 2555 του Υπουργείου Υγείας για το 2014;

2) Γίνεται έλεγχος για τις οφειλές του ΟΚΑΝΑ, σε ποια φάση βρίσκεται αυτός και γιατί δεν αποδίδονται άμεσα οι οφειλές 2.518.000 € που σε πρώτη φάση έχει αποδεχτεί επισήμως ο ΟΚΑΝΑ με ανακοίνωσή του της 11/11/2013;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...