Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δίνουν συγχωροχάρτι στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ

Με διάταξη που πέρασε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Ανεύθυνα -ποινικά, διοικητικά και αστικά- είναι πια τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για χρέη της εταιρίας προς το Δημόσιο, ΝΠΔΔ και οργανισμούς του δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 20 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς που πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων.


Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει αυτολεξεί τα εξής: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοίκησης της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ” δεν υπέχουν καμία ευθύνη ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στην διαδικασία αποκρατικοποίησης ή στην αξιοποίηση επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ”. Επίσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοίκησης της “Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ” δεν υπέχουν ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη ευθύνη και δεν λαμβάνονται ατομικά διοικητικά μέτρα ή μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά αυτών για χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς του Δημοσίου.».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ολοφάνερη προσπάθεια συγκάλυψης των "ημετέρων" στελεχών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...