Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης - συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά

Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12/11, διοργανώνει το σωματείο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Το Δ.Σ. και το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσουμε την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 2μμ. στη Λιβαδειά στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου (οδός Καραγιαννοπούλου 1, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Στη δύσκολη τούτη εποχή, η «μάχη πρώτης γραμμής» ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης πανελλαδικά δίνεται από τους 400 εργαζομένους των Κέντρων Πρόληψης, σε συνεννόηση με δασκάλους, καθηγητές, γονείς, παιδιά και εφήβους, λίγους αιρετούς. Όχι όλους. Η Πολιτεία, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, δεν παραστέκεται συγκροτημένα.

Κι όταν η Πολιτεία μιλάει για την Πρόληψη, το κάνει ίσα-ίσα για να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της αδιάκοπης δουλειάς μας, που εν τη απουσία της γίνεται μέσα στην κοινωνία. Κι ύστερα αποσύρεται, μέχρι τον επόμενο «θερισμό» εντυπώσεων. Που έρχεται ξανά, μα δια πυρός και σιδήρου για τις δομές μας και για την κοινωνία.


Εμείς, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν αποσυρόμαστε. Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους, με τους οποίους (συν)εργαζόμαστε, να βγούμε όλοι μαζί μπροστά και να μιλήσουμε για την απαξίωση των Κέντρων Πρόληψης, που σημαίνει «βουτιά στο κενό» για χιλιάδες συμπολίτες μας στη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.


Κοντά σ’ αυτό, να μιλήσουμε για την ολοκληρωμένη πρότασή μας, για μια σοβαρή πολιτική ενάντια σε κάθε εξάρτηση.
Στον αγώνα αυτό δεν θέλουμε συμπαράσταση. Δυστυχώς, «χορτάσαμε» από αυτήν. Θέλουμε συμμέτοχους στην καθημερινή μάχη για τη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...