Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι αγρότες της Στερεάς


Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το πανελλαδικό συντονιστικό τους όργανο για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στη Λαμία οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Μετακινήθηκαν μέχρι εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν επιβράδυνση της κυκλοφορίας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την απεργία τους όπως επίσης και τόνους ρυζιού στους διερχόμενους.

Ο Αποστόλης Γκλέτσος


"Μόνο με την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα...", είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας άφησαν τα τρακτέρ στην έκθεση και πήγαν με τα αγροτικά μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας για να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς μοιράζοντας φυλλάδια, αλλά και ρύζι.

"Θέλουμε όλους τους πολίτες ενημερωμένους και στο πλευρό μας...", είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, καθώς και άλλοι παράγοντες της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων


Την ίδια ώρα στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ.

Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Οι αγρότες εγκλωβισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις τόσο στη Λαμία όσο και στο Δομοκό και στην Τιθορέα προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να βρεθούν στο εθνικό δίκτυο πράγμα το οποίο δεν έχουν πετύχει μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι το επιχείρησαν πολλές φορές.

Στην περιοχή του Ορχομενού της Βοιωτίας τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να βρεθούν στο Κάστρο όπως είχαν προαναγγείλει.

Αντίθετα, χθες, οι αγρότες από το Άρμα και τον Ελαιώνα της Θήβας κινήθηκαν μέσα από αγροτικούς δρόμους αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς και μετά από αρκετή ώρα βρέθηκαν δίπλα από την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 90ό χλμ όπου και έχουν παρατάξει τους ελκυστήρες τους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...