Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Λιβαδειά: Έπιασαν τους "Μετρ της Απάτης"


Σπείρα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λιβαδειάς. Συνελήφθησαν ήδη ένας 40χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί σε κεντρική εμπορική οδό της Λιβαδειάς και αμέσως έθεσαν αυτούς σε διακριτική παρακολούθηση, θεωρώντας τις κινήσεις τους ύποπτες.  

Όπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος δράστης εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο στο σημείο.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποίησαν, μετά από δυναμική επέμβαση, τους δύο δράστες. Sε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και μέσα στο αυτοκίνητο πλήθος πλαστών χρεωστικών καρτών, διαφόρων ελληνικών και αλλοδαπών τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα καινούργια κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.  

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η σπείρα προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών χρεωστικών καρτών και πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα,  με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης που διέπραξαν οι δράστες, προβαίνοντας στην αγορά τεσσάρων κινητών τηλεφώνων, , συνολικής αξίας 1.000 περίπου ευρώ, από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...