Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι, στους πρόποδες του όρους Βελούχι με ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η 2η μέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014», που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το ταξίδι της το ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρα από τα Καλάβρυτα και πρώτος σταθμός ήταν η Πάτρα, όπου το βωμό στο λιμάνι άναψε η πρωταθλήτρια του πόλο Αγγελική Γερόλυμου, ενώ λαμπαδηδρόμος ήταν και η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου που έτρεξε με εγχειρισμένο χέρι αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν εμπόδια μπροστά στην τιμή να μεταφέρεις τη Φλόγα της ειρήνης!

Στη συνέχεια η φλόγα πέρασε από τη γέφυρα Ρίο - Αντίρριο «Χαρίλαος Τρικούπης» που ενώνει τη δυτική Στερέά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, όπως το ιερό φως του Ολυμπισμού ενώνει τους κατοίκους του πλανήτη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή στο Μεσολόγγι όπου οι φωνές εκατοντάδων μαθητών αποθέωσαν τους Λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της πόλης.

Από το Μεσολόγγι κατευθύνθηκε στο Αγρίνιο για να τύχει και εκεί θερμής υποδοχής με τα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου της πόλης να κλέβουν την παράσταση, πριν καταλήξει στο Καρπενήσι όπου και θα διανυκτερεύσει.

«Βάλτε τη Φλόγα στις καρδιές και μεταφέρετε το μήνυμα της, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που είναι κοντά μας», ήταν το μήνυμα του προέδρου της επιτροπής λαμπαδηδρομίας Γιάννη Καρρά.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί την Τρίτη με αφετηρία το Καρπενήσι και θα περάσει από τη Λαμία, το Βόλο και τη Λάρισα, για να καταλήξει στην Κατερίνη όπου και θα παραμείνει το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...