Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Oύτε να σκεφτούν το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου ή του ΙΚΑ Οινοφύτων

Διαμαρτυρία για το φημολογούμενο κλείσιμο – μετάβαση στο Νοσ. Θήβας για διαμαρτυρία στην αρμόδια Υποδιευθύντρια για την κατάργηση της 2ης εφημερίας.


Σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας αποφασίστηκε, α) να σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα η απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η υποβάθμιση του ήδη υποστελεχομένου Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου με την κατάργηση της 2ης εφημερίας επιφέρει δυνάμει κινδύνους για την υγεία των πολιτών και εργαζόμενων στην βιομηχανική περιοχή του Δήμου, καθιστώντας υπεύθυνο κάθε αρμόδιο για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Κ.Υ.

β) δυναμική συγκέντρωση πολιτών, φορέων και Δημοτικών Συμβούλων τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 9 το πρωΐ έξω από το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και μετάβαση με λεωφορεία που θα διαθέσει ο Δήμος και Ι.Χ., στη Θήβα όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στην υπεύθυνη Υποδιευθύντρια για τις εφημερίες.

Η πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας προήλθε από την νεοσύστατη “Αυτόνομη Κίνηση Αγωνιούντων Πολιτών”, όπως είπε ο εκπρόσωπός της κ. Δημ. Διαματάρης και στοχεύει στις δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών ώστε “...να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”.

Οι προτάσεις που έκαναν με έγγραφο που μοίρασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρουν:

Αγωνιζόμαστε για:

- Ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως πρωτοορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ελεύθερη είσοδο στις υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς εισιτήρια για εξέταση ή εισαγωγή σε νοσοκομείο και χωρίς “φακελάκια” στο ιατρικό προσωπικό.

Ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο σε ανασφάλιστους, να επανέλθουν προηγούμενο επίπεδο οι συμμετοχές στους χρόνιους πάσχοντες, έξω οι φαρμακευτικές εταιρείες από την περίθαλψη.

Κλείνει το ΙΚΑ Οινοφύτων;

Με τις φήμες να οργιάζουν για πιθανολογούμενο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση της μετακίνησης 10 χιλιάδων υπαλλήλων και γιατρών εργαζομένων στον φορέα υγείας, έρχεται και η φήμη του κλεισίματος ή το λιγότερο ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης του ΙΚΑ Οινοφύτων.

Μια περιοχή σαν το Δήμο Τανάγρας με μια τεράστια έκταση, αλλά κυρίως τη βιομηχανική περιοχή όπου χιλιάδες εργαζόμενοι έρχονται από την Αθήνα και άλλα μέρη, την 114 Π.Μ., την ΕΑΒ κ.α., δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σκέψη για ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώθηκε από πολίτη, ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει την υπόσχεση του Υπουργού Υγείας, ότι όχι μόνον δεν θα κλείσει το ΙΚΑ, άλλα θα πάρει και 8 γιατρούς ακόμη!

Η πληροφόρηση που έχω από έγκυρες πηγές του περιβάλλοντος του κ. Ιερωνύμου, μου είπαν ότι ναι, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ΙΚΑ Οινοφύτων και πήρε την υπόσχεση του Υπουργού Υγείας ότι... θα δει τι μπορεί να κάνει για να μην υποβαθμιστεί ή κλείσει το ΙΚΑ Οινοφύτων (sic).

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα αποδώσουν οι διαμαρτυρίες, αλλά καλό θα είναι εκτός των διαμαρτυριών να γίνουν παράλληλα και άλλες ενέργειες, όπως πιέσεις πολιτικών.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο Τανάγρας υπολειτουργούν εδώ και χρόνια. Για το παραμικρό σε στέλνουν στα νοσοκομεία της Χαλκίδας ή της Θήβας.

“Παγκόσμια τάση είναι, όλα τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται άμεσα σε πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας” είπε ο γιατρός του Κ.Υ. κ. Μαντάς. Αλλά, πως θα αντιμετωπίσεις διάφορα περιστατικά την στιγμή που πρέπει για να σώσεις μια ζωή αν δεν έχεις τα απαραίτητα υλικά και μέσα; Πως θα σώσεις μια ζωή όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ειδικότητες σε εφημερία; anparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...