Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σίμος Κεδίκογλου: Πιλοτικό μοντέλο η Στερεά στη συνεργασία στα περιφερειακά μέσα

Μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, με εξαμελή αντιπροσωπεία της Γενικής Διοίκησης Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας με επικεφαλής τον Υφυπουργό, Song Mingchang, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την συνεργασία της ΕΡΤ με την κινεζική τηλεόραση CCTV.

Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου, μετά τη συνάντηση ανέφερε:

«Ήταν μια ευτυχής σύμπτωση. Τις ημέρες που βρίσκεται μια πολύ μεγάλη ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά στην Κίνα, ήρθε ο ομόλογός μου για επίσκεψη στην Αθήνα.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία, υπάρχει ήδη μια συμφωνία της ΕΡΤ με την κινεζική τηλεόραση, την CCTV. Υπάρχει επίσης ένα πρωτόκολλο συνεργασίας του ΑΠΕ με το πρακτορείο ‘Τσιν Χούα’. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας και βελτίωσης.
Συζητήσαμε με τον Κινέζο ομόλογό μου και για τη διαπεριφερειακή συνεργασία, να έρθουν δηλαδή, σε επαφή και συνεργασία τα περιφερειακά μέσα από συγκεκριμένες περιφέρειες.

Είπαμε να κάνουμε μάλιστα τις ιδιαίτερες πατρίδες μας πιλοτικό μοντέλο. Είναι από μια περιοχή κοντά στην Καντόνα, στη Νότια Κίνα, παραθαλάσσια . Έχει πολλά κοινά με τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Το πιο σημαντικό είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, και σε επίπεδο ενημερωτικό και σε επίπεδο επιχειρηματικό των δύο χωρών, η οποία πρέπει να διευρυνθεί και να αναπτυχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...