Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καρπενησιώτισσα κατέκτησε τα γήπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου

Έναν χώρο που παραδοσιακά κατέχουν οι άνδρες κατάφερε να κερδίσει επάξια και μάλιστα με αναγνώριση και διακρίσεις σε...
Ελλάδα και Εξωτερικό, η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή από το Καρπενήσι.

Aπό τα 12 της χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό μάλιστα μέχρι τα 22 με πρωταθλητισμό στις μεγάλες αποστάσεις και στον Μαραθώνιο, με πολλές συμμετοχές σε πανελλήνιους αγώνες και διακρίσεις. Από εκεί και έπειτα, μονόδρομος για εκείνη, όπως λέει στο σταρ ήταν η εισαγωγή της στη Γυμναστική Ακαδημία. Αποφοίτησε στα Τρίκαλα, με μάθημα επιλογής το ποδόσφαιρο και ειδικότητα την ειδική φυσική αγωγή.

Εκεί, της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια διαιτησίας ποδοσφαίρου και από το 2003 που πέρασε και τις εξετάσεις, είναι επίσημα διαιτητής.

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον Σύνδεσμο Τρικάλων ως βοηθός διαιτητή, αλλά επέλεξε να συνεχίσει ως Διαιτητής. Το 2005 έγινε διαιτητής Δ' Εθνικής και έπειτα από 5 χρόνια και με πάνω από 100 αγώνες συμμετοχής της στη Δ' ανέβηκε στη Γ' Εθνική. Αυτήν τη στιγμή κλείνει τον δεύτερο χρόνο στη Football league 2 και στον πίνακα των ταλέντων για Β' Εθνική, ενώ πλέον ανήκει στην ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Γνωρίζει την αγγλική και την γαλλική γλώσσα και αυτό την βοήθησε να επεκταθεί διαιτητικά και εκτός συνόρων.

Από το 2010 είναι Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου, μία από τις τέσσερις γυναίκες που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχει πάνω από 10 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες (όπως στη Φινλαδία, Τσεχία, Βέλγιο, Σλοβακία κ.α.) ενώ η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν η επιλογή στο πρόσωπό της ώστε να συμμετάσχει στην τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών (κάτω των 17) που έλαβε χώρα στην Ελβετία.

Εδώ και έξι χρόνια κατοικεί μόνιμα στο Καρπενήσι, όπου εργάζεται ως Διευθύντρια και γυμνάστρια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία "Ανεμώνη" του Δήμου.

Την διαιτησία δεν την βλέπει σαν επάγγελμα αλλά σαν χόμπυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...