Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης

Πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύσκεψη παρουσία της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου, του αναπληρωτή Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και εκπροσώπων όλων των Περιφερειών της χώρας, με θέμα την εφαρμογή του Ν.3879/2010 «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης» και ειδικότερα τη μετάβαση των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) στις Περιφέρειες.
 Στη σύσκεψη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μπέτσιος ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις έως τώρα ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την εφαρμογή του Ν.3879/2010, όπως: τη σύσταση υπηρεσιακής μονάδας Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης Εμπορίου, Απασχόλησης και Τουρισμού, τη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης Στερεάς Ελλάδας και την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στα στοιχεία που ζητήθηκαν έως σήμερα από το Υπουργείο.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η αρμοδιότητα, για τη λειτουργία και τη διαχείριση των δημοσιών Ι.Ε.Κ, να μεταφερθεί στις Περιφέρειες,  μόνο εφόσον το Υπουργείο διαθέσει τους ανάλογους πόρους και το αντίστοιχο διοικητικό προσωπικό.
Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας πρότεινε ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων που αφορά:
  • την υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου  και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • τη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών των Περιφερειών και του Υπουργείου με αρμοδιότητα το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων που προβλέπονται στο Σύμφωνο Συνεργασίας
  • την υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων και εκχώρηση των αναλογούντων πόρων προς τις Περιφέρειες καθώς και
  • την παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας από το Υπουργείο στα στελέχη των Περιφερειών για τη μετάβαση, αλλά και την υλοποίηση της 1ης Προγραμματικής Σύμβασης 2012-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...