Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απορρόφηση ρεκόρ του ΕΣΠΑ στη Στερεά

Στο 62,91% έφτασε το 2011 η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα, την ίδια ώρα που σε πανελλαδικό επίπεδο κυμάνθηκε σε ποσοστό 33,5%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από το σύνολο του προγράμματος, που είναι 525 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 513,2 (99,7%) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στα 330,28 εκατ. ευρώ. Για το τμήμα του προγράμματος που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει ύψος 252,6 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 253,6 εκατ., δηλαδή κάτι παραπάνω από το σύνολο του ποσού και η απορρόφηση των πόρων σε αυτό το τμήμα του ΕΣΠΑ, έφτασε στο 62,05%.

«Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της άψογης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους» σχολιάζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ενώ σε ό,τι αφορά τους στόχους του 2012 σημειώνει πως «η νέα χρονιά απαιτεί σκληρή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...