Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πλούσιο τριήμερο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 27-29 Αυγούστου...

Πλούσιο τριήμερο με δύο εκδηλώσεις καθημερινά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 27-29 Αυγούστου...


27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

(25η & 26η εκδήλωση – 10.00 πμ & 12 μ - 2 ομάδες)

Μια αυτοσχέδια ορχήστρα

Τη Δευτέρα 27/8 δυο ομάδες παιδιών (10.00 πμ και 12 μ) καλλιεργούν την εφευρετικότητά τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα από απλά, ανακυκλώσιμα υλικά…

Εμψυχώτριες η Φιλιώ Στάμου (μουσικός) και η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός).
Για παιδιά: από 6 ετών, με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (27η εκδήλωση – 10.00 πμ)

Το νου σου στους ήχους!

Την Τρίτη 28/8, μαθαίνουμε πως ταξιδεύουν τα ηχητικά κύματα και παρατηρούμε, διακρίνουμε και καταγράφουμε τους ήχους που ακούμε: στη Βιβλιοθήκη, στο δρόμο, στο πάρκο, ..όπου βρεθούμε! Φτιάχνουμε το top ten των ήχων και παίζουμε παιχνίδια που συνδυάζουν την παρατηρητικότητα και την ακοή.

Εμψυχώτριες η Φιλιώ Στάμου (μουσικός) και η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός).

Για παιδιά: από 7 ετών, με προεγγραφή, σε κοντινό στη Βιβλιοθήκη πάρκο και συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

28 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

(28η & 30η εκδήλωση – 6.00 μμ - 2 ομάδες)

Graffiti στη Βιβλιοθήκη

Τα απογεύματα της Τρίτης και Τετάρτης (28 & 29/8, 6.00 μμ) οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν την τεχνική του γκράφιτι, και με οδηγό τον Κώστα και με ιδέες και φιγούρες από τα βιβλία της καλοκαιρινής εκστρατείας θα αλλάξουν την όψη της Βιβλιοθήκης στον 3ο όροφο!

Εμψυχωτής: Κώστας Ηλιάδης, γκραφιτάς. Για παιδιά: 10-12 ετών, με προεγγραφή, στη βεράντα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης 

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

(29η εκδήλωση – 10.00 πμ - 3η ομάδα)

Ο ήχος της σιωπής!

Επέστρεψα στο ίδιο σημείο,

ο ήλιος είχε πια δύσει,

έριξα το αγκίστρι και περίμενα.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει στον κόσμο άλλη σιωπή

πιο βαθιά από τη σιωπή του νερού.

Το ένιωσα την ώρα εκείνη

και δεν το λησμόνησα ποτέ.

Την Τετάρτη το πρωί στις 29 Αυγούστου, διαβάζουμε παιδικές αναμνήσεις του μεγάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου από το βιβλίο του «Η σιωπή του νερού», και ανακαλύπτουμε μοναδικούς ήχους: τους ήχους της σιωπής!

Εμψυχώτριες η Μαρίνα Κοντογιάννη (εκπαιδευτικός) και η Φιλιώ Στάμου (μουσικός). Για παιδιά: από 7-9 ετών, με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων (3ος όροφος)

Οι εκδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 21-24/8/12

Το κουτί με τις ιστορίες (2η ομάδα)

Την Τρίτη και την Πέμπτη, 21 & 23 Αυγούστου, μια ακόμη ομάδα παιδιών έφτιαξε με τις οδηγίες και την ενθάρρυνση της εμψυχώτριας-αρχιτεκτόνισσας Μάρως Ρόδη μικρογραφίες σκηνικού, θεατρικές σκηνές σε μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών! Εκπληκτικές δημιουργίες με θέμα από αγαπημένα βιβλία των παιδιών και με μοναδικό μέσο τη φαντασία, ένα απλό κουτί και απλά ανακυκλώσιμα υλικά!

Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη (2η ομάδα)

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, η εμψυχώτρια-νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά διαβάζοντας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ιστορία "Ο Χάρης και ο μωβ μαρκαδόρος", τα οδήγησε σε ένα φανταστικό κόσμο, τον κόσμο που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά ταξιδεύοντας και ακολουθώντας το μωβ μαρκαδόρο τους, ακριβώς όπως έκανε και ο Χάρης στο βιβλίο “Ο Χάρης και ο μωβ μαρκαδόρος” του Κρόκετ Τζόνσον. Το δικό τους ταξίδι ήταν “Το όνειρο των ονείρων!”. Έφτιαξαν την ιστορία, τη ζωγράφισαν, την έγραψαν και παρότι περιπλανήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, κουράστηκαν στο τέλος …ξύπνησαν! Και πραγματικά το καταδιασκέδασαν…

Τα ζάρια των ιστοριών (3η ομάδα)

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τα 9 ζάρια των ιστοριών με τις διαφορετικές εικόνες και εμψυχώτρια τη νηπιαγωγό Σοφία Βασιληά ύφαναν τη δική τους ιστορία και περιηγήθηκαν σε ένα μοναδικό φανταστικό ταξίδι, αποτυπώνοντάς το τελικά στο χαρτί, γράφοντας και ζωγραφίζοντας.

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τις εμψυχώτριες Μάρω Ρόδη και Σοφία Βασιληά, καθώς και τις εθελόντριες Γκέλη Τσιφή, Κατερίνα Κώτσου και Λία Μήλιου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...