Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

H πρώτη ''ποδηλατάδα'' του Διστόμου

Πάνω από 100 συμμετέχοντες - μικροί και ..λίγο μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες- πήραν μέρος στην πρώτη ''ποδηλατάδα'' του Διστόμου, που οργάνωσαν ο Πολιτισμικός Συλλογος της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ.

Οι συμμμετέχοντες είχαν ως στόχο να διαδώσουν την χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας αλλά και (ερασιτεχνικής) άθλησης και αύριο - ποιός ξέρει;- συστηματικού αθλητισμού!

Πρός το παρόν ο Α' Ποδηλατικός Γύρος - Βόλτα Διστόμου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη ομαδική εμπειρία, νέες ''οπτικές'' σε γνωστές διαδρομές και έβαλε στο κλίμα των δύο τροχών, και της της ασφαλούς και προσεκτικής οδήγησης τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου:

Το πιο σπουδαίο όμως ήταν η γνωριμία με την πανέφορφη διαδρομή μέσα στα αμπελότοπα - που μνημονεύει και ο Παυσανίας - και από τα οποία βγαίνει το περίφημο κρασί του Διστόμου! Όπως επίσης ενδιαφέρουσα και συμβολική ήταν η επιλογή ο προορισμός του Γύρου των μεγαλων ποδηλατών να είναι το Στείρι, το διπλανό χωριό που ανήκει στον ίδιο, ευρύτερο Δήμο. 

Οι μεγάλοι έκαναν 5+5 χιλιόμετρα διαδρομή και οι μικροί - που δεν ...χόρτασαν την βόλτα από την Πάνω στην Κάτω Πλατεία- περίπου 2,5 χιλμ, αφού επέκτειναν την βόλτα μέχρι τα πρώτα αμπέλια!


Άψογη η διοργάνωση και τα μέτρα κυκλοφορίας από την αστυνομία. Και ένα υπέροχο κοινό που χειροκρότησε μικρούς και μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...