Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς ζημιές ο σεισμός στα Άγραφα


Ασθενής σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:26 το μεσημέρι στον Ορεινό όγκο των Αγράφων μεταξύ του χωριού...Βασιλέσι Πρασιάς και Τρίδενδρο Αγράφων . Οι κάτοικοι στο Βασιλέσι όπου ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο(1χλμ) τονίζουν ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός αλλά ευτυχώς κράτησε πολύ λίγο. Επισημαίνουν ότι είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τέτοια δόνηση απο τον εγκέλαδο.

Το Prasia.com επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Αγράφων και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου και Θύμιο Μιχόπουλο ο οποίος δήλωσε ότι εκτός απο μικρής κλίμακας κατολισθήσεις στους δρόμους δεν υπήρξε άλλο πρόβλημα στα Άγραφα αλλά ούτε και ζημιές σε σπίτια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Βασίλης Καραμπάς επικοινωνώντας μαζί του μας δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι και αυτή την στιγμή ζημιές σε κατοικίες σε ολόκληρη της Ευρυτανία και ότι εφόσο υπάρξουν οι υπηρεσίες θα επέμβουν άμεσα. Τη δόνηση κατέγραψαν τόσο οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τώρα για το τι κάνουν οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας για το μεγάλο ζήτημα της θωράκισης και της προστασίας των κτιρίων της Ευρυτανίας σε περίπτωση σεισμού θα το εξετάσουμε σε άλλη ανάρτησή μας. Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα απολύτως την ώρα μάλιστα που ο νομός μας είναι στο κόκκινο......prassia-eyrytanias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...