Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

''Πολιτιστική Γέφυρα'' Μοσχάτου -Διστόμου :"Τελικά τον πόλεμο νικά η ανθρωπιά και η ελευθερία"

'Τελικά τον πόλεμο νικά η ανθρωπιά και η ελευθερία.Καμιά αντίσταση δεν μπορεί να πάει χαμένη και μόνη ελπίδα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι η αντίσταση'' ήταν το μήνυμα που έστειλε με το  ζεστό, πατριωτικό και ανθρώπινο μήνυμά του ο Διστομίτης στην καταγωγή, Δήμαρχου Μοσχάτου- Τάυρου, Κ. Ανδρέας Ευθυμίου, προλογίζοντας την παράσταση της θεατρική ομάδας του Δήμου του χθες το βράδυ στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο στο λόφο του Μαυσωλείου στο Δίστομο. Η παράσταση του θεατρικού Εγασηρίου του Δήμου Μοσχάτου- Τάυρου έγινε στο πλαίσου του 2ου Πανελληνίου Φεστιβ'άλ Ερασιτεχνικόυ Θεατρου που διοργανώνει στο Δίστομο η θεατρική ομάδα Διστόμου "Θεατροφρένεια". Το Φεστιβάλ σήμερα Σάββατο συνεχίζεται με το έργο "Δέκα μικροί Ινδιάνοι" της Αγκάθα Κρίστι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιτωλικού.  
Συγκινημένος - και καταχειροκροτούμενος από τους 500 θεατές της παράστασης - ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε στην ομιλία του: 
"Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το Δ.Σ., την Οργανωτική ΕΠιτροπή και τους απλούς πολίτες για την πρόσκληση και την φιλοξενία. 
Στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πλήττεται ιδιίατερα, πρέπει να κρατηθούμε όρθιοι. Ο πολιτισμός είναι ο τομέας εκείνος που μπορεί να ενώσει ανθρώπους και κοινωνίες και να δώσει μήνυμα αντίστασης και οτι ο τόπος αυτός μπορεί να κρατηθεί όρθιος και να πάει μπροστά.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί βρίσκομαι στην πατρίδα του πατέρα μου, το Μαρτυρικό Δίστομο, και η θυσία των ανθρώπων του πρέπει να μείνει άσβεστη στην μνήμη όλων μας γιατί δείχνει οτι μπορεί οι βάρβαροι με τα όπλα να ξεκλήρισαν χωριά, πόλεις και ανθρώπους όμως δεν μπορούν να ξεριζώσουν την ψυχή του ανθρώπου που δημιουργεί και ζητά κοινωνική δικαιοσύνη,ελευθερία και προκοπή. Ο χώρος αυτός Πολιτισμού, το θέατρο,δίπλα στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων, δείχνει οτι τελικά νικά η ανθρωπιά και η Ελευθερία.Καμιά αντίσταση δεν μπορεί να πάει χαμένη και μόνη ελπίδα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι η αντίσταση.
Θέλω να ευχαριστήσω τις θεατρικές ομάδες και την οργανωτική επιτροπή, να τους συγχαρώ και ιδιαίτερα την θεατρική ομάδα του Δήμου μας, την Σοφία Φουστέρη και τον σκηνοθέτη Παν Ναρλή, όπως και όλα τα παιδιά που μόνοι τους όχι μόνο υποδύονται τους ρόλους αλλά είναι και εργάτες στο όλο στήσιμο της παράστασης .
 Το έργο που παρουσιάζουν - Του Κουτρούλη ο Γάμος - είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και θα σας διασκεδάσει αλλά και προβληματίσει.
 Δεσμεύομαι για το κάλεσμα της ''Θεατροφρένειας'' στον Δήμο μας όπως και για κάθε συνεργασία. Επίσης σχεδιάζουμε εκδήλωση για την Σφαγή του Διστόμου στο Μοσχάτο -Ταύρο γιατί πρέπει οι νέοι και όλοι μας να μάθουν την ιστορία τους και να παραδειγματίζονται. Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε καλό σε όλους σας.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...