Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Άρμα Θήβας: Το χωριό με τις Porche και τις Ferrari – Πλαστά τιμολόγια έκαναν αγρότες... κροίσους!


- Απίστευτες κομπίνες με εικονικά παραστατικά σε χωριό της Θήβας ανακάλυψε το ΣΔΟΕ 
- Οικογένεια φέρεται να καταχράστηκε από τις επιστροφές ΦΠΑ 1 εκατ. ευρώ
- Άλλος αγρότης κατηγορείται πως παρουσίασε εικονικά τιμολόγια 2,5 εκατ. ευρώ 
- Αγρότισσα εξέδωσε πλαστά τιμολόγια ύψους 1,1 εκατ. ευρώ! 
- Σκάνδαλο και με γιατρούς, που κάθε μήνα πληρώνονταν από γερμανική φαρμακευτική εταιρία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος...

Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.
Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Ferrari
Ferrari (Photo credit: Wikipedia)
Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η... λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.
Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!

Το... πάρτι με τις επιστροφές ΦΠΑ κρατά σχεδόν 20 χρόνια. 

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες... «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!

Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όσον αφορά στο σκάνδαλο Bayer, το ΣΔΟΕ ερευνά περισσότερους από 130 γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται δοσοληψίες με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι Ράμπο έχουν ανακαλύψει ότι κάθε μήνα η γερμανική εταιρία πίστωνε στους λογαριασμούς γιατρών από το Κολωνάκι, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη ποσά από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...