Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ) για τους παιδικούς σταθμούς

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ.,  ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, για την ακύρωση προγράμματος  δωρεάν παροχής υπηρεσιών  σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Στην ερώτηση του Δημ. Αναγνωστάκη αναφέρονται τα εξής:

"Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο προέβη στην ακύρωση της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  και των φορέων υλοποίησης του προγράμματος “Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για το σχολικό έτος 2012-13.

Το γεγονός αυτό αφορά στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για 60.000 παιδιά. Η κατάργηση του δικαιολογείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως απόρροια των διαδοχικών τροποποιήσεων της σύμβασης, σχετικά με το διαθέσιμο ποσό για κάθε παιδί και το γενικότερο ύψος της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος.

Σε μια χρονική περίοδο που  ήδη προσθέτουμε δυσβάσταχτα  βάρη στην Ελληνική οικογένεια, έτσι όπως αυτά προκύπτουν, βάση των αναγκών του μνημονίου, φαντάζει αδιανόητο να αναγκάζουμε τους γονείς των παιδιών, να επωμιστούν το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεδομένου του ότι οι Δήμοι βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να διαχειριστούν και αυτό το κόστος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε  Υπουργέ:

Ποιές δράσεις σχεδιάζετε να εκτελέσετε ώστε το κόστος φιλοξενίας των παιδιών να μην περάσει στους γονείς τους;
Ποιές δράσεις θα αναλάβετε ώστε να μην χαθούν τα 140εκ €, που είναι πόροι του ΕΣΠΑ για τις συγκεκριμένες δράσεις;
          Ο ερωτών Βουλευτής

       Δημήτρης  Αναγνωστάκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...