Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Σε ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας, αλλά και της Βοιωτίας έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπίσουν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που κατηγορούνται μεταξύ των άλλων για το φόνο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, όπως το όπλο G-3 που πήραν από τους αστυνομικούς στο Δίστομο αλλά και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, τα οποία βρέθηκαν στη Φωκίδα και την Βοιωτία αντίστοιχα, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πέντε δραπέτες κινούνται στις περιοχές αυτές.

Όπως εκτιμούν, προφανώς οι δραπέτες γνωρίζουν καλά τις περιοχές και ως εκ τούτου μπορούν να κινούνται πιο άνετα ενώ το φυσικό περιβάλλον τούς επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα μέρη για να κρυφτούν, όπως για παράδειγμα χαράδρες, δάση και σπηλιές.

Πάντως οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, ώστε να κινούνται πιο εύκολα. Για αυτούς τους λόγους, τα τελευταία 24ωρα έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν έρευνες και στήνουν μπλόκα.

Ειδικότερα, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγροικίες και αποθήκες, ενώ ελέγχονται αυτοκίνητα που κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους. Παράλληλα, συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους των περιοχών, ώστε να αξιοποιήσουν κάθε στοιχείο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.

Επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από τις περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας, ώστε να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή των δραπετών προς άλλες ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...