Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Υδατοδρόμια σε Ερέτρια και Αταλάντη από τη Hellenic Seaplanes

Πράσινο φως από το Δήμο Ερέτριας και το Δήμο Λοκρών για δημιουργία υδατοδρομίων από τη Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ σε Ερέτρια και Αταλάντη. Η εταιρεία έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.

Σε συνάντηση που έγινε χθες στο Δημαρχείο της Ερέτριας, δόθηκε το πράσινο φώς από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για έναρξη διαδικασιών του υδατοδρομίου στο Δήμο Ερέτριας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Βασίλειος Βελέντζας με τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Ραγιά, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ, κ. Νικόλας Χαραλάμπους με στελέχη της εταιρείας του. Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών στο δήμο χρησιμοποιώντας μια νέα εναλλακτική μορφή μετακίνησης, τα υδροπλάνα, από τουρίστες, αλλά και κατοίκους της χώρας.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA είναι “η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς, προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση, δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης ότι στο υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου, Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σχετικά με τις μεταφορικές υποδομές, δίδεται η κατεύθυνση για τη “δημιουργία τοπικών δικτύων σύνδεσης τουριστικών προορισμών μέσω της χρήσης υδροπλάνων, με στόχο την ικανοποίηση αναμενόμενης μεγάλης τουριστικής ζήτησης σε παράκτιες, παραλίμνιες περιοχές και νησιά, που υποεξυπηρετούνται σήμερα”.

Πρόταση για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου κατατέθηκε και στο Δήμο Λοκρών από τη Hellenic Seaplanes σε ανάλογη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο στην Αταλάντη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Νικόλαος Λιόλιος με μέλη του Δ.Σ. και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, και ο κ. Χαραλάμπους με στελέχη της εταιρείας του.

Στην συζήτηση  αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Hellenic Seaplanes έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014. Ο κ. Χαραλάμπους ειδικότερα δήλωσε ότι “είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο”.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές αφού αναμένεται από την  Hellenic Seaplanes να καταθέσει τις λεπτομέρειες για το υδατοδρόμιο εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...