Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου

Με τη συμμετοχή και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08/02/2012 στο Υ.Π.Α.Α.Ν, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού & Εξειδίκευσης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου (Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ), υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας , κ. Θάνου Μωραΐτη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως μέλη, εκπρόσωποι του Υπουργείου και οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Σε κοινή κατεύθυνση με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, ο Υφυπουργός κ Θάνος Μωραΐτης επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ και επεσήμανε την ανάγκη νέας στοχοθεσίας και εξυγίανσης του Προγράμματος, με την ένταξη νέων έργων, που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Πίνδου και την απένταξη έργων που δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή που κρίνεται ότι δεν εξυπηρετούν τους στόχους του Προγράμματος.

Ο κ Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσίασε την πορεία του Προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στην οποία υλοποιείται το Πρόγραμμα «Πίνδος» στην Στερεά Ελλάδα, τονίζοντας τα εξής :

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα, ειδικά στον τομέα οδοποιίας, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι απολύτως αναγκαία και χρήσιμα για την τόνωση της οικονομίας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την άρση της απομόνωσης της ορεινής Ευρυτανίας. Επομένως είναι επιβεβλημένο αφενός να εξασφαλιστεί η εξομάλυνση της χρηματοδοτικής ροής για τη συνέχιση και την πλήρη υλοποίηση αυτών των σημαντικών παρεμβάσεων και αφετέρου να οριοθετηθεί ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του προγράμματος «Πίνδος».

Σήμερα, πετύχαμε να υπάρχει κοινή κατεύθυνση της διεκδίκησής μας με τις προθέσεις του Υπουργείου, και συνεπώς να εξασφαλίσουμε πως αίρονται τα μέχρι τώρα χρηματοδοτικά εμπόδια και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξέλιξη και υλοποίηση των έργων στην Ευρυτανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...