Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σύσταση του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατά την οποία επικυρώθηκε η Επιχειρησιακή Συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της επενδυτικής τράπεζας EFG Eurobank για το πρόγραμμα Jessica, το οποίο αφορά στη Στερεά Ελλάδα.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, μετά την τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της επενδυτικής τράπεζας EFG Eurobank, για τη Σύσταση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρουσία του Υφυπουργού, κ. Θ. Μωραΐτη, του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γ. Πετράκου, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Π. Σακελλάρη, του εκπροσώπου της EFG Eurobank, κ. Α. Κρητικού, ο Περιφερειάρχης, κ. Κλ. Περγαντάς δήλωσε: «Ξεκινάει η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την Περιφέρειά μας προγράμματος εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν οι πόροι του προγράμματος με την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα παράγουν κοινωνικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα JESSICA θα περιλαμβάνουν έργα αστικής ανάπτυξης στους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...