Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Το κλίμα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση φαίνεται πως ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία που παγιώνει ένα προβάδισμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή του MEGA το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% στην πρόθεση ψήφου με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 20,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που έχει ποσοστό 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, ΚΚΕ με 5% και Δημοκρατική Αριστερά με 4,8%. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια άποψη για το τι θα ψήφιζαν σε ενδεχόμενο εκλογών, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 14,5%.

Στο ερώτημα για το πως κρίνουν τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για της αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 57,3 απάντησε αρνητικά, ενώ το 41,4 θετικά.

Παράλληλα, καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 46,1%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να έχει 27,8%, ενώ ένα ποσοστό 24,1% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...