Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φθιώτιδα: Δύο νεκρές χελώνες μέσα σε δύο μέρες στο Μαλιακό

Πιάστηκαν σε δίχτυα ψαράδων Η πρώτη εντοπίστηκε στη παραλία του Μώλου στις 3/10 και η δεύτερη στον Καραβόμυλο στις 4/10.
Όπως είπε στο LamiaReport, από την Δ/νση Αλιείας Φθιώτιδας ο κ.Τσάμης Ευάγγελος ( Ιχθυολόγος Mcs), που διενήργησε την αυτοψία, ο θάνατος και των δύο οφείλεται σε πνιγμό από εμπλοκή τους σε δίχτυα.(Στις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνετε υπολείμματα από δίχτυα).Τα τραύματα που υπήρχαν στο καβούκι της χελώνας που βρέθηκε στον Καραβόμυλο ήταν πολύ προγενέστερα και δεν αποτέλεσαν την αιτία θανάτου της, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Τσάμης, ενώ λίγες ημέρες πριν εντοπίστηκε νεκρό στα Λιχαδονήσια και ένα δελφίνι.

Οι Ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες παγίδες για τις θαλάσσιες χελώνες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης της οργάνωσης «Αρχέλων», το πρώτους 8 μήνες του 2011(Ιανουάριος - Αύγουστος) έχουν καταγραφεί 307 θάνατοι, κυρίως Caretta caretta και πράσινων χελωνών.

Οι θάνατοι ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Διάσωσης Χελωνών κ. Παύλο Τσάρο, οφείλονται σε εμπλοκή του ζώου σε αλιευτικά εργαλεία, σε πρόσκρουση με ταχύπλοα και στην κατάποση πλαστικών υλικών τα οποία οι χελώνες συγχέουν με τροφή.


LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...