Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σύγχρονοι δρόμοι σε Ελάτεια και Αταλάντη - Φθιώτιδα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 7 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου «Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας - Βοιωτίας». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 9.000.000 € και συμβατικό αντικείμενο 4.608.735 €.

Οι εργασίες κατασκευής αφορούν στο τμήμα από τη διασταύρωση της Ελάτειας μέχρι τη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων. Η αφετηρία του έργου είναι πριν τον οικισμό Κατάλυμα, συνεχίζεται με παράκαμψη από τα βόρεια του οικισμού, όπου κατασκευάζεται ισόπεδος κόμβος προς Ελάτεια και Σφάκα, και βελτιώνοντας το υπόλοιπο τμήμα, τερματίζεται με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην ΠΕΟ Λαμίας – Λιβαδειάς.

Με τη βελτίωση που γίνεται, ο σημερινός δρόμος αποκτά πλάτος 9,5 μέτρων και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Οι εργασίες, πέρα από τις διαπλατύνσεις, τους ισόπεδους κόμβους και την ασφαλτόστρωση, περιλαμβάνουν οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, φωτισμό και φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.

Παράλληλα με αυτές τις εργασίες κατασκευής, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση και ξεκινά άμεσα μια νέα εργολαβία στον ίδιο οδικό άξονα Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας - Βοιωτίας, προϋπολογισμού 2.800.000 €, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που αφορά στη βελτίωση του τμήματος από την έξοδο της Αταλάντης προς το Καλαπόδι, μήκους 2.250 μέτρων.

«Αναβαθμίζουμε το δρόμο Αταλάντη – Όρια Νομών Φθιώτιδας / Βοιωτίας σε ένα σύγχρονο οδικό άξονα της Περιφέρειας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας : «Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Στερεά Ελλάδα, αφού ο δρόμος αφορά δυο μεγάλες Περιφερειακές Ενότητες – την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία – και συμβάλλει καθοριστικά στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στην ισόρροπη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας σύγχρονη σύνδεση με τον ΠΑΘΕ. Με τη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, καθώς και με την ήδη υπογεγραμμένη, κατασκευάζονται τα εναπομείναντα τμήματα του δρόμου, αφού σε μεγάλο τμήμα έχουν γίνει εργασίες από το Β΄ & Γ΄ΚΠΣ. Επομένως με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο δρόμος Αταλάντη – Όρια Νομών θα έχει μετατραπεί σε έναν οδικό άξονα σύγχρονων προδιαγραφών, με ευχέρεια στην προσπέλαση και ασφάλεια στην κυκλοφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...