Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση Οικονόμου με Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της
Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, και των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν τους φόβους τους για το μέλλον της ΕΑΒ και αιτήθηκαν η Δημοκρατική Αριστερά να συμβάλλει στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και στην ανάπτυξή της. Αιτήθηκαν επιπρόσθετα την πρόσληψη προσωπικού καθώς πλέον οι υπηρετούντες στην ΕΑΒ υπάλληλοι δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα ζητήματα που ταλανίζουν την ΕΑΒ και πολλές φορές ο ίδιος έχει αναδείξει δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή. Τόνισε ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά ο τομέας της Αμυντικής Βιομηχανίας είναι καίριος και πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος τόσο για λόγους Εθνικής Άμυνας όσο και για λόγους ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Συγχρόνως όμως χρειάζονται επενδύσεις και αναβάθμιση των μονάδων αφού πρόκειται για ένα τομέα υψηλής εξειδίκευσης και τεχνολογίας, που διαθέτει η χώρα και που μπορεί να συμμετέχει σε έργα μεγάλου βεληνεκούς σε πολλούς τομείς, συμμετοχή που έχει εξασφαλιστεί κατά το παρελθόν και μόνο οφέλη είχε για την χώρα μας. Τόνισε ότι η ΕΑΒ και το σύνολο της Αμυντικής Βιομηχανίας πρέπει να διέπονται από τους κανόνες της διαφάνειας, κάτι που δεν διασφαλίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Στο ζήτημα των προσλήψεων τόνισε ότι οι ελλείψεις σε τεχνικό και εξειδικευμένο προσωπικό πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπιστούν μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων, με επιλογή στελεχών τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης από άλλες υπηρεσίες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Αμυντικής Βιομηχανίας. Εάν δεν καλυφθούν τα κενά ή δεν επαρκούν τα σχετικής εκπαίδευσης στελέχη, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα για προσλήψεις, οι οποίες όμως πρέπει υπόκεινται στο κανόνα 1 πρόσληψη για 10 συνταξιοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...