Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Β. Αποστόλου: Άμεση κάλυψη με ένα τουλάχιστον παθολόγο του Αγροτικού Ιατρείου Δελφών

Ο "Ομφαλός της Γης", η κορυφαία τουριστική περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και μια από τις πιο τουριστικές της χώρας, το μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο οποίο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες, "απαξιώνεται από την ίδια την Πολιτεία, που αποφάσισε να μην έχει γιατρό η περιοχή, μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου, όπως καταγγέλλουν δημότες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, σε ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

Εξήγησε ότι "στην περιοχή ζουν και εργάζονται 2000 κάτοικοι, ενώ την επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 2000 τουρίστες και άλλοι επαγγελματίες. Το Νοσοκομείο της περιοχής έχει σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο παρά τις προτάσεις της Διοίκησης και τις καταγγελίες των κατοίκων παραμένει άλυτο".

Ειδικότερα, "το Αγροτικό Ιατρείο των Δελφών είχε δυο παθολόγους που είχαν καθημερινή παρουσία. Τα δυο τελευταία χρόνια, έμεινε μόνο η μια γιατρός. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η γιατρός πηγαίνει στους Δελφούς δυο φορές την εβδομάδα, καθώς καλύπτει και το Κέντρο Υγεία Λιδωρικίου και το Κέντρο Υγείας Ιτέας. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τους 'ενημέρωσαν ότι δεν θα έχουν κανένα γιατρό μέχρι τις 27 Μαρτίου'.

Επειδή απαιτείται η στοιχειώδης καθημερινή ιατρική κάλυψη τόσο για τους επισκέπτες, που οι ως τώρα κρατήσεις αλλά και οι προσδοκίες των επαγγελματιών και των παραγόντων της περιοχής τους δείχνουν με αυξητικές τάσεις, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους", ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό:

1. Με ποιο τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες προτίθενται να επιλύσουν άμεσα το θέμα στελέχωσης του αγροτικού ιατρείου Δελφών; και

2. Προτίθενται να προκηρύξουν άμεσα διαγωνισμό πρόσληψης για την κάλυψη των θέσεων έξι τουλάχιστον γιατρών (παθολόγο ή γενικό ιατρό, ορθοπεδικό, νεφρολόγο, μαιευτήρα για το νοσοκομείο και δυο παθολόγων για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...