Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΥΠΕΚΑ η κ. Περλεπέ για χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Χαλκίδας

H βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Νίκο Σηφουνάκη και συζήτησαν για την πορεία επίλυσης ζητημάτων χωροταξικού και πολεοδομικού χαρακτήρα στα όρια του Δήμου Χαλκίδας.

Ειδικότερα, και παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, η βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης της Συνοικίας Η΄, ώστε να μπορέσει αυτή να εισαχθεί στο Σ.Χ.Ο.Π. όσο πιο σύντομα γίνεται.

Επίσης, συζητήθηκαν εκκρεμότητες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Χαλκίδας, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης και άλλων περιοχών της πόλης με αυθαίρετες κατοικίες.

Η κ. Περλεπέ έθεσε στη συνέχεια το μείζον ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν στον Λήλαντα ποταμό, ο οποίος είχε πλημμυρίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 με συνέπεια την πρόκληση τεράστιων καταστροφών σε σπίτια και εκτάσεις στο γύρω χώρο .

Όπως ανέφερε η βουλευτής, τα 8 εκατομμύρια Ευρώ που είναι δεσμευμένα από το ΕΠΕΡΑΑ και προορίζονται γι’ αυτά τα έργα πρέπει να αξιοποιηθούν, αφού ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, ενώ πρέπει παράλληλα να εγκριθεί το σχέδιο πόλης για την περιοχή αυτή, στη βάση των συμφερόντων των κατοίκων και ιδιοκτητών στις πληγείσες εκτάσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τη σημασία όλων αυτών των ζητημάτων, διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε να υπάρξουν οι διευθετήσεις και οι επιθυμητές λύσεις το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...