Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις" περιμένει το υπ. Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κλέαρχος Περγαντάς, σε συνάντηση με την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χειμάρας και η υπεύθυνη του συνδυασμού για θέματα εκπαίδευσης κ. Μακρή, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ. Σμοκοβίτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου αρμόδια για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο της ΔΕ του Πανεπιστημίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα :
  • Να δημιουργηθούν  και να λειτουργήσουν σχολές που  θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της  Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
  • Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά  και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες  στους φοιτητές.
  • Να διασυνδεθεί  η λειτουργία του Πανεπιστημίου  με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση, επαγγελματική προοπτική.
  • Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και  σύγχρονους χώρους. 
  • Να γίνει  συνάντηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων, με την Υπουργό Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της και στην ενδυνάμωση τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και των ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας, Λαμίας και Χαλκίδας.
Η Υπουργός παρουσιάζοντας το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις  για  την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας ΑΕΙ και  ΤΕΙ, προκειμένου να προταθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, που ήδη διαμορφώνεται από τη ΔΕ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών.
Είναι προφανές ότι, η ΔΕ του Πανεπιστημίου, μαζί με τα ΤΕΙ, θα πρέπει συνθετικά να καταλήξουν σε προτάσεις εφικτές και αποδοτικές και κυρίως να διαμορφώσουν το πλαίσιο ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος σε διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και ικανού να παράξει ποιοτικές και ανταγωνιστικές σπουδές.

Επομένως τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ σε διαβούλευση με την  τοπική κοινωνία και το Υπουργείο  Παιδείας, και σε εναρμόνιση με το νέο  χάρτη της εκπαίδευσης, θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει μια βιώσιμη και σύγχρονη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Σήμερα είχαμε μια  εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό  Παιδείας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Μια συνεργασία, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο και με βάση την ομόφωνη απόφαση του σώματος. Στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε πως τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που διαμορφώνει ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας και να συνεργαστούν δημιουργικά για να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα σταθερή, παραγωγική και αξιόπιστη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...