Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

O Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκιδα!

"Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει να προωθήσει μέχρι τέλους την ισοπεδωτική πολιτική ύφεσης, η οποία εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη". Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στη Χαλκιδα!

Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει:
  • Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες δεν έχουν ψηφίσει την υπουργοποίηση ακροδεξιών, ούτε έχουν εγκρίνει αυτή την πολιτική.
  • Ενώ η καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ήταν μέσα στην συμφωνία για την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα αρχίζουν σιγά - σιγά οι υπαναχωρήσεις. Αν όμως η δημοκρατία στενεύει το Μνημόνιο, αυτό είναι πρόβλημα του Μνημονίου, όχι της δημοκρατίας.
  • Σήμερα οι εξελίξεις γύρω από το ευρώ είναι ανοιχτές. Και εμείς θεωρούμε ότι για να αντέξει το ευρώ και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους, πρέπει η Ευρώπη να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της.
  • Εμείς γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι οδυνηρή για τους μη έχοντες. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν πρέπει να μπουν σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι ανταγωνιστικότητας προς τα κάτω.
  • Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης.
  • Το ΚΚΕ δυστυχώς αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συνεννόησης με όλους όσοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα: ‘η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς’ θα γίνει την Τετάρτη στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...