Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Αναγνωστάκης για τις υδατοκαλλιέργειες

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 28-2-2014 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα το σχέδιο νόμου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και λοιπές διατάξεις.


Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης διαμαρτύρεται για την εφαρμογή διατάξεων του σχεδίου νόμου 3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», που παρουσιάζει πρακτικές δυσκολίες γιατί οι υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας και της αλιείας στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις υπάρχουν μόνο στις έδρες των πρώην Περιφερειών.

Αντίθετα οι αιρετές Περιφέρειες διαθέτουν την κατάλληλη διοικητική υποδομή, τις αντίστοιχες εξειδικευμένες διοικητικές μονάδες και τα αιρετά θεσμικά όργανα που διασφαλίζουν την διαφάνεια, τον έλεγχο, το δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά λοιπόν, την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τις υδατοκαλλιέργειες στις αιρετές Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...