Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΕΥΒΟΙΑ: 5 Σημαντικά έργα για να γλιτώσουμε από τα σκουπίδια

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, πέντε νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ισάριθμων έργων στην Εύβοια, συνολικού προϋπολογισμού 2.194.000 € και συγκεκριμένα :

  • - Η προμήθεια δύο κινητών σταθμών μεταφόρτωσης στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, προϋπολογισμού 570.000 €
  • - Η αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ του Δήμου Καρύστου (στις θέσεις Πέταλο και Άγ. Ιωάννης Νέων Στύρων και στη θέση Μεγάλο Βουνό Αλμυροποτάμου Στύρων), συνολικού προϋπολογισμού 388.000 €.
  • - Η βελτίωση – κατασκευή της οδού Αθ. Διάκου στη Χαλκίδα στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων, προϋπολογισμού 1.236.000 €.
«Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση που αγγίζει το 1.000.000 € για την υλοποίηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην κεντρική και νότια Εύβοια.» τονίζει ο Περιφερειάρχης «Ανταποκρινόμαστε σε χρόνο – ρεκόρ στη δέσμευσή μας ότι θα χρηματοδοτήσουμε τα ώριμα έργα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός και να λυθούν ζητήματα της ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα που θα επιλύουν τα προβλήματα των σκουπιδιών και θα λειτουργούν προσθετικά για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας»

«Παράλληλα», συνεχίζει ο κ. Περγαντάς «στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ, προχωρούμε διαρκώς σε νέες εντάξεις ώριμων έργων και στην προκειμένη περίπτωση στο έργο αστικής ανάπλασης της Χαλκίδας, που αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.

Παραμένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για πλήρη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αποδεικνύουμε με την πρακτική μας ότι επιδιώκουμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια να γίνουν έργα για τον τόπο μας και τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...