Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Λιβαδειά: Μόνο 50 άτομα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τη Φ. Γεννηματά

Σε τίποτα δεν θύμιζε τους «παλιούς καλούς καιρούς» η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά, που έγινε στα πλαίσια της προσυνεδριακής προετοιμασίας του κόμματος και στην οποία μίλησε η Φώφη Γεννηματά.Πενήντα περίπου άτομα, από όλη τη Βοιωτία, που έμοιαζαν ως φαντάσματα ενός «ένδοξου παρελθόντος», έδωσαν το παρόν, κυρίως από υποχρέωση.

Η κ. Γεννηματά, στις δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του μνημονίου και προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα για ταύτιση του 
ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. κάνοντας λόγο για ιστορικό συμβιβασμό.

«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, δεν ταυτιζόμαστε. Αν κάποιος έχει αλλάξει πολιτική δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η Ν.Δ. Ήταν η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς αυτοί που πρώτοι σήκωσαν την σημαία της πολιτικής μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Ήταν οι πιο φανατικοί. Σήμερα αποκαλύπτεται και βεβαιώνεται ότι ο μοναδικός δρόμος που είχαμε η αναγκαστική μας επιλογή ήταν αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ψυχή του και δεν έγινε ποτέ ένα με την Ν.Δ. Αναγκάστηκε να κάνει έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσει να μείνει η πατρίδα όρθια με κόστος με θυσίες με αίμα του ελληνικού λαού».

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι πρόκειται για «σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ» από τον ΣΥΡΙΖΑ,ενώ ακολουθώντας την κυβερνητική κινδυνολογία μίλησε ακόμη και για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα.

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε το στόχο του ΠΑΣΟΚ, που είναι «να στηρίξουμε την πορεία της χώρας, να ανέβει η χώρα γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την πορεία θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι είναι η χρονιά που μπορεί αν γίνει η στροφή να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες».
Αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να σταματήσει το αυτομαστίγωμα, το κόμμα είπε έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική, φάνηκε ενοχλημένη όμως από την επισήμανση ότι ταυτόχρονα έχει ταυτίσει το όνομα του με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

seirios.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...