Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κουβέλης: Προτεραιότητα στην επιλογή νέας διοίκησης για την ΕΑΒ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου και Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα με το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τους φόβους τους για το μέλλον της εταιρίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η απώλεια εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών, της αύξησης του φόρτου εργασίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον της εταιρίας αποδέχονται τις δελεαστικές προσφορές ανταγωνιστριών εταιριών του εξωτερικού για καλύτερες αμοιβές και πιο ασφαλές εργασιακό μέλλον.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι η ΕΑΒ είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με δυναμική προοπτική για το μέλλον. Όλα τα στοιχεία, πρόσθεσε, δείχνουν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και στη χώρα μας αφού, όπως είπε, συμμετέχει ισότιμα και με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα και έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει νέους επιστήμονες που θα συνεχίσουν και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της. Η διάσωση και η διασφάλιση καλύτερων όρων λειτουργίας και ανταγωνιστικότητας για την ΕΑΒ δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενός Υπουργείου αλλά συνολικά της διακυβέρνησης και αυτό θα γίνει σαφές από την ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι:

- θα τεθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα της εξαίρεσης των εργαζομένων της ΕΑΒ από το Ενιαίο Μισθολόγιο λόγω του ότι αυτοί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στελεχωθεί με επιπλέον τεχνικό προσωπικό η εταιρεία ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά της τεχνογνωσίας από το εναπομείναν έμπειρο προσωπικό στους νεότερους και να μην χαθεί η πολύτιμη αυτή περιουσία της ΕΑΒ

- άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην επιλογή νέας διοίκησης για την εταιρία

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλούν αμφιβολίες για την βιωσιμότητά της και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΕΑΒ ως βαριάς βιομηχανίας για την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...