Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Οδηγεί σε αδιέξοδο το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»"


"Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θεωρεί ότι το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αποσπασματικό και οδηγεί σε αδιέξοδο".
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε και τονίζεται ότι:

"Είναι απόλυτα αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συναινετικές και σε σχέση με τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας.

Το χρονικό διάστημα των 45 ημερών για διαβούλευση είναι προσχηματικό και θα πρέπει να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για συμφωνημένες και όχι προειλημμένες αποφάσεις.

- Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχτηκε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί κατά παρέκκλιση ο λόγος σε στελέχη των αυτοδιοικητικών του παρατάξεων, που δεν συμμετέχουν στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου της ΕΝ.Π.Ε.

- Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτές κατά πλειοψηφία τις έξι εισηγήσεις των μόνιμων επιτροπών της ΕΝ.Π.Ε. προς τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε."


Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: « Η επιχειρούμενη  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση  είναι  αποσπασματική και οδηγεί σε αδιέξοδο »

Ενόψει της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης  είναι  απόλυτα αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες  προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συναινετικές και σε απόλυτη σχέση με τις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 Το χρονικό διάστημα  των 45 ημερών   για διαβούλευση   είναι προσχηματικό και θα  πρέπει να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για συμφωνημένες και όχι προειλημμένες αποφάσεις .

Έτσι θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού , οι βουλευτές και οι Υπουργοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , οι φορείς και βεβαίως πέρα και πάνω απ’ όλα η ακαδημαϊκή κοινότητα να καταθέσουν δημοσίως την θέση τους έτσι ώστε το Υπουργείο να προβεί σε απολύτως συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις .

 Είναι προφανές ότι μονομερείς  αποφάσεις του Υπουργείου δεν  θα γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας . Εξάλλου η Ένωση Περιφερειών αποφάσισε ακριβώς τα ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...