Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος “ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”: Απολογισμός και προγραμματισμός δράσεων


Ο Σύλλογος “ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του ότι κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. δεν θα πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό  ετήσια  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για πρακτικούς και κυρίως οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο, παράλληλα με τον προβλεπόμενο οικονομικό ετήσιο έλεγχο που θα γίνει από την Ελεγκτική Επιτροπή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας για τα πεπραγμένα του συλλόγου το 2012, καθώς και για τις  προβλεπόμενες δράσεις μας μέσα στο 2013.

Ο Σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μη συγχαρεί ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό της  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ για τη βράβευσή τους από το Σύλλογο των εν Αθήναις Λιβαδειτών “ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ”. Η βράβευση, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “ΑΜΑΛΙΑ” στην Αθήνα, ήταν όχι μόνο συγκινητική αλλά και ουσιαστική, αφού οι εκπρόσωποι  της Βιβλιοθήκης μας, ο Διευθυντής κ.  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ και κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΡΑΣΤΑ, ως η υπάλληλος που εισήγαγε συστηματικά τις νέες τεχνολογίες στη Βιβλιοθήκη, ενημέρωσαν εμπεριστατωμένα το κοινό για τις καινοτόμες δράσεις της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Στην εκδήλωση της τιμητικής διάκρισης  παρέστησαν και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Επίσης, μέσα στο 2012, ο Σύλλογός μας χάρις στις συνδρομές των μελών του  και τα δίδακτρα των συμμετεχόντων συνέβαλε στη δημιουργία Ομάδας Ψυχολογίας στη Βιβλιοθήκη με την Ψυχολόγο κ. ΒΟΥΛΑ ΜΑΜΑΛΗ, καθώς και στη λειτουργία διπλού Κύκλου Μαθημάτων Νέων Τεχνολογιών, Εαρινού και Χειμερινού, με εισηγήτρια την κ. ΚΕΡΑΣΤΑ.

Ο Σύλλογος, επίσης, ανταποκρίθηκε θετικά στις οικονομικές ανάγκες υλοποίησης των καλοκαιρινών  και χειμερινών εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη με τη  συμμετοχή   εκατοντάδων παιδιών, δεκάδων εθελοντών και εμψυχωτών.

Διοργανώθηκε, ακόμη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «μια ήρεμη τάξη δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται»  και εμψυχωτή τον  ΚΩΝ. ΚΙΟΥΡΤΣΗ, καθώς και παρουσίαση βιβλίου του Λιβαδείτη συγγραφέα και εκπαιδευτικού ΘΑΝΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ "Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα!".

Κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, ήταν η μουσική ποιητική παράσταση ΝΟΣΤΟΣ με τη Λιβαδείτισσα πιανίστα κ. ΦΙΛΙΩ ΣΤΑΜΟΥ.

Τέλος, καλύφθηκαν από το Σύλλογο διάφορα έξοδα εκτυπώσεων και γραφικής ύλης, διαδικτυακών υπηρεσιών, ειδών διατροφής κατά τις συναντήσεις της wikipedia, δαπάνες βιβλιοδεσίας, προμήθειας συσκευών κλπ., όλα στο πλαίσιο αναγκών του έργου της Βιβλιοθήκης.

Κατά το 2013 ο Σύλλογός μας έχει προβλέψει νέους κύκλους μαθημάτων Νέων Τεχνολογιών για ενήλικες (κυρίως για αρχάριους), παρουσιάσεις βιβλίων Βοιωτών Συγγραφέων, και τη διάθεση του 1ου ηλεκτρονικού αναγνώστη (e-reader) που αγοράστηκε από τους ΦΙΛΟΥΣ της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ για τις ανάγκες του κοινού της Βιβλιοθήκης. Επίσης, ο Σύλλογος θα είναι πάντα αρωγός σε όσες εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης πχ στις θερινές δράσεις που γνώρισαν τόσο μεγάλη αποδοχή πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δράση της Βιβλιοθήκης κριθεί αναγκαία η συνεισφορά και υποστήριξη.

Θα θέλαμε,  ακόμη, να ζητήσουμε από τα μέλη μας τη συνδρομή τους (όχι μόνο την οικονομική), αλλά και να μας προτείνουν δράσεις και προγράμματα που θα μπορούσε να υλοποιήσει ο Σύλλογος, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ρόλου της Βιβλιοθήκης της πόλης μας, επικοινωνώντας μαζί μας άμεσα, ή στο filoi.liblivadia@gmail.com, ή τηλ. στα  6936592800 ή 2261089979.

Τέλος, δεν θα πρέπει όλοι μας να ξεχνούμε ότι, παρά τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε όλοι μας, η ετήσια συνδρομή  των 10 ευρώ στο Σύλλογο, μας είναι απαραίτητη αν επιθυμούμε η Βιβλιοθήκη της πόλης και όλης της περιφέρειας να εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να αναλαμβάνει δράσεις των οποίων ΕΜΕΙΣ γινόμαστε κοινωνοί αλλά και τελικοί αποδέκτες και για τις οποίες είμαστε όλοι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Περιμένουμε λοιπόν τη συνδρομή όλων των παλαιών και καινούργιων φίλων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βέρα Πελέκη, Πρόεδρος
Αντιγόνη Γεωργιάδου, Αντιπρόεδρος
Άννη Μέγα, Γραμματέας
Κατερίνα Κεράστα, Ταμίας
Λιάνα Καραβασίλη, μέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...