Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Βαγγέλης Αποστόλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες και στη Βουλή και στα μπλόκα


Αντιπροσωπεία από το Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή του τομέα αγροτικής ανάπτυξης  και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας και  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκα  τους αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα τους και τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Με αφορμή την επίσκεψη ο Β.Αποστόλου έκανε τη δήλωση που ακολουθεί:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρούμε τα αιτήματά τους όχι μόνο δίκαια αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του αγροτικού χώρου. Πολύ περισσότερο που η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων έχει σχέση με τη μείωση του κόστους παραγωγής που θα διασφαλίσει όχι μόνο τη δική τους επιβίωση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Αυτό με τη σειρά του, και μαζί με την κατάλληλη  πολιτική μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα  του διατροφικού τομέα, την υποκατάσταση εισαγωγών, τη βελτίωση του εμπορικού  ισοζυγίου και τελικά για το καταναλωτή.

Η συγκυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ «μαστίγιου και  καρότου». Σήμερα στις Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης αποφάσισαν να κόψουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Προειδοποιούμε  τη κυβέρνηση ότι, και για το παραπάνω ζήτημα αλλά και αν επιχειρήσει με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τα προβλήματα των αγροτών θα μας βρει αντιμέτωπους. Πέρασε πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με «φιλοδωρήματα».

Η κλιμάκωση  και η τακτική του αγώνα  των αγροτών είναι ζήτημα που  αφορά και καθορίζεται από  τους ίδιους τους αγρότες.

Σε κάθε περίπτωση  ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους αλλά και την ετοιμότητά του να είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες και στη Βουλή και ατα μπλόκα»

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...